Konak'ta atık yağ hedefi 60 ton

Güncelleme Tarihi:

Konakta atık yağ hedefi 60 ton
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 00:00

İzmir’in Konak İlçesi'nde, ağırlıklı olarak, Alsancak, Kordon ve Güzelyalı bölgelerinde bulunan kafeterya restoran ve lokanta gibi işletmelerden ilk yedi ayda 34 bin kilogram atık yağ toplandı. Hedefin yılsonunu kadar 60 bin kilograma ulaşmak olduğu belirtildi.

Konak Belediyesi ekipleri yedi ay içinde 34 bin kilogram atık yağ topladı. Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği uygulaması çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalara esnafın ciddi bir destek verdiğini hatırlatan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, “Geçen yıla göre artış yaşanmasında esnafın ve vatandaşların duyarlı davranmaları önemli rol oynadı. Kafeteryalar, lokantalar, restoranlar ve okulların açık olduğu dönemlerde kantinlerden alınan atık yağlar Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı şirket tarafından toplanıp biodizele dönüştürülüyor. Hem çevreyi koruyor, hem de üretime yönelik katkı sağlıyoruz” dedi.
2011 yılında toplanan atık yağ miktarının 50 bin kilogramı geçtiğini hatırlatan Başkan Tartan, 2012 yılının ilk 7 ayında 34 bin kilograma ulaşılmasının çevre bilincinin her geçen gün arttığına dair iyi bir işaret olduğunu söyledi. İşletmecilerin duyarlılığı sayesinde artışın bu rakamlara ulaşmasını sağladığını ifade eden Başkan Tartan, bir kilo atık yağın 1 milyon metreküp suyu kirlettiğini hatırlattı. Çevre kirliliği ve kanalizasyonların tıkanmasına neden olan atık yağların düzenli bir şekilde toplandığını ve özveriyle sürdürülen çalışmaların amacına ulaştığını dile getiren Tartan, “Bu rakamın yıl sonunda 60 bin kilograma ulaşmasını bekliyoruz. Bu konuda duyarlılık gösteren işletme sahiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!