Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

İŞ ARAYIŞI

Merve Hanım, Ayşe Hanım merhabalar,

Bir tanıdığımız için iş arayışımız var, bana gelen maili aynen sizlere de iletiyorum.
İlgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla

Haluk


Ekte cv si bulunan kişi çok yakın bir arkadaşımın ablası. İş yeri zor durumda olduğu için işten çıkartıldı. İşten çıkartılmadan kısa bir süre önce eşine kanser teşhisi konduğu için ailece çok zor durumda kaldılar.

Anadili Almanca. Otomotiv sektöründe 17 yıl yönetici asistanlığı deneyimi var. Sekreter, yönetici asistanı ve/veya oto yedek parça sektöründe Almancasını da kullanabileceği bir iş arıyoruz. Çevrenizde bu şekilde bir elemana ihtiyacı olan kurum veya kişiler var ise yardımlarınızı rica ediyorum.

Hepinize sevgiler.

CEVAP: Böyle kalifiye bir insana umarım iş vermek isteyen pek çok okur dostumuz olacaktır. Kolaylıklar ve eşine de acil şifa diliyorum.

………..

Haberin Devamı

AVUKAT YARDIMI

Ablacım selam,

Bir konuda Merve Hanım’a danışmanı istediğim bir şeyler var. Rica etsem yardımcı olabilir mi?

Bir arkadaşımın eşi evdeki tüm altınları bilezikleri bozdurup abisine araba almış.
Arkadaşım da bunu öğrendi ve karısına sordu, tabi ki inkâr etti eşi.
Arkadaşım da bu olayın doğruluğunu ses kaydı ile ispatlamış.
Evden çıkarken telefonun ses kaydı özelliğini açık bırakmış ve kaydetmiş.
Eşi de çocuklarını da alıp annesinin evine gitmiş.
Arkadaşım boşanmak istiyor ama karısının ailesi tarafından tehdit ediliyor.
Telefon yoluyla yoluna çıkarak tehdit ediyorlarmış.
Şimdi bu arkadaşım boşanmak istiyor ama nasıl bir yol izlemesi lazım.
Bir de çocukların velayetini almak istiyor 2,5 ve 5 yaşında 2 çocuk var.
Eşi de ev hanımı.

Yardımcı olur musun?
Özge

CEVAP: Özge’m Av. Merve Gürcan’a ilettim, sanırım sizinle de iletişime geçmiş. merve@mervegurcan.av.tr  adresinden de ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgiyi ondan alırsınız artık. Öperim.

……….

TEŞEKKÜR

Ablacım yüreğin o kadar iyi ki tüm insanlar keşke senin gibi olabilse; şey demişsin yaşadıklarımdan insanların sorunlarının isteklerinin küçümsenmemesi gerektiğini öğrendim...

Haberin Devamı

Kimi senden benim gibi ayakkabı talep etti, kimi nişanı için elbise, aslında herkes almak ister, kendi nişanında hiç giyilmemiş elbise ama işte imkân ablacım. Herkes her şeye istediği zaman sahip olamıyor de mi, sabır gerektiriyor, vakit gerektiriyor, zaten sabırla vakit aynı cümlede kullanıldığında ne de muhteşem duruyor değil mi ablacım?
Seni tanımıyorum ama ailemden biri gibisin, eminim çoğu insan benim gibi düşünüyordur. İnsanlar için hayatlarının en özel zamanlarında sen en özeli oldun ablacım, bugün yazını okudum Nagehan Hanım ve Rasim Bey bebeklerine senin adını koymuşlar, senin gibi çok iyi biri olur ve yüzü de kaderi de hep güler ablacım.
Kendime gelince "Yeşim Hanım sayesinde kendimin almaya dahi gücüm yetmeyecek ayakkabılarım oldu ve 11 tane çocuğum oldu, kitap okumayı çok seviyorum odamın bir köşesi kitaplarımla dolu, herkesin serveti başkadır ya benim de kitaplarım en büyük hazinem çocuğum gibi...
Yeşim Hanım bana 11 tane de kitap göndermiş ablacım size ve Yeşim Hanım’a çok teşekkür ediyorum, iyi ki sizin gibi iyi insanlar var.
Saygılarımla.

Güler

Haberin Devamı

CEVAP: Güler’im nasıl mutlu oldum epostanı alınca anlatamam. Yeşim’e ben de senin vasıtanla bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki sizler gibi değerli okur dostlarım var. Sevgiler.

……….

YARDIM

Ayşe Hanım merhaba,

Yetiş Ayşe yazılarınızı sürekli okuyorum ve ihtiyaç sahibi insanlara sağladığınız yardım olanaklarını görüyorum. Öncelikle Allah vesile olduğunuz bu yardımlar için sizden razı olsun.

Bizim de bir arkadaşımızın vesile olduğu bir yardım organizasyonumuz var. Ama sadece tanıdıklar vasıtasıyla ve katılımıyla olduğu için biraz ufak çaplı kaldık. Kastamonu'da yaşayan Hatice Yavuz Hanım'a elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ama tek seferlik yardımlar maalesef günü kurtarıyor. Hatice Hanım'ın neden yardıma ihtiyacı olduğu ile ilgili kısa bilgi ve Facebook'daki bu yardım için kurulan grubumuzun adresi aşağıdadır.

Haberin Devamı

Eğer bu aile ile ilgili yardımcı olabileceğiniz bir konu olursa çok seviniriz.

Facebook ELİMİ TUTAR MISINIZ? Adres : https://www.facebook.com/groups/431729936866220/

Saygılarımla.

Hasan

CEVAP: Sevgili Hasan, facebook adresinizi de yayınladım, okur dostlarım destek olacaklardır.

……….

BEBEK MAMASI YARDIMI

Ayşe Hanım Merhaba,

Yazılarınızı kaçırmadan okumaya çalışıyorum. Daha önce de size yazmıştım, o zaman oğlumun küçülenlerini göndermek için size başvurmuştum. Bu sefer kızım için yazıyorum size. Kızımın doğumunda hediye olarak bebek maması geldi bana. Allah'a şükür kızımı şimdiye kadar emzirdim; sütüm yeterli geldi ve mamaya hiç ihtiyaç duymadım. Dolayısıyla elimde 3-4 paket bebek maması var. Benim çevremde ihtiyaç duyabilecek kimse olmadığı için yine size başvurmak istedim. Kızımın küçülenlerini de hep dağıttım ama yönlendirebileceğiniz biri varsa kalan küçülenleri ilgili kişiye göndermek isterim. Bu arada benim kızım Şu an 9,5 aylık, dolayısıyla kıyafetler de ona göre tabii, yönlendirebileceğiniz birisi varsa elimdekileri göndermek isterim, yoksa mamalar elimde kalacağı için yazık olacak.

Saygılarımla,

Selda

Haberin Devamı


CEVAP: Seldacığım, harikasın. Kızını ve seni öperim. Gelen talepleri sana yönlendireceğim.

……….

YARDIM E-POSTASINA CEVAP

Ayşe Hanım merhaba.
Bugün köşenizde yer alan bir mailde; sel dolayısıyla evleri yıkılan bir aile için 38-40-42 beden kıyafet ve 37-38 numara ayakkabı talebi vardı. Adres bilgisi gönderebilirseniz elimizde ne varsa bir kaç parça eşya gönderebiliriz diye düşünüyorum.
İyi günler dilerim.

Ayşenur

CEVAP: Ayşenurcuğum, adresi ileteceğim. Sevgiler.

……….

YARDIM EDİNİZ YA DA BİR AİLE FACİASINA KULAKLARINIZI TIKAYINIZ


Ben 62 yaşında maaşından başka hiç bir geliri olmayan evi kira olan bir emekliyim.
Biri diş hekimi bir bayan, bir polis ve de polisin eşi benim emekli ikramiyemi dolandırmak suretiyle elimden aldılar. Daha doğru bir deyimle devlet eliyle gasp ettiler.
Şimdi biz ailece sağlık sorunları ile mücadele ederken 40 yıllık eşimden de boşanıyorum.
Lütfedip bana 5-10 dakika kadar bir zaman ayırırsanız, beni dinleyerek çözüm yolunda (ki buna kalpten inanıyorum) bana yardımcı olursanız size ailece ömür boyu minnettar kalacağımız da kesin inanın.
Başka da gideceğim yer, çalacağım kapı kalmadığından sizden gelecek olumlu cevabı sabırsızlıkla bekleyeceğimi de bilmenizi isterim.
Selam ve saygılarımla.
Hüsamettin

CEVAP: Hüsamettin Bey, detayları yazmamışsınız, bilgi verirseniz, ne yapabiliriz bir düşünelim. Geçmiş olsun.

……….


ÖĞRENİM KREDİSİ

Ayşe Abla merhaba;

İnan zor durumda olmasam yazıp da seni meşgul etmezdim.
Artık akıl sağlığımı kaybetmekten korkuyorum. Doluya koyuyorum almıyor, boşa koyuyorum dolmuyor.

Ablacım, ben üniversite eğitimim sırasında öğrenim kredisi kullanmıştım. Ve geri ödemek için de borçlandım. Her şey iyi güzel gidiyordu.  Ödüyordum. Ama bir anda işsiz kaldım.
İşsizlik süresince ödeme yapamadım, yapamadığım gibi daha da borçlandım. Her şey üst üste geldi. Şu anda çok fena bir darboğazdayım abla.
Düşünüyorum düşünüyorum, aklım yetmiyor artık. Çok şükür iş buldum, çalışıyorum ama yine de yetişemiyorum.

Aldığım maaşı nereye yetireceğimi bilemiyorum. Yarın bir gün evleneceğim desem bu borç batağının içinde onu bile yapamam. Ah bir düzene sokabilsem ödemelerimi...

Ablacım, benim sana yazma sebebim olur ya belki birileri yardım eder. Biliyorum kimseden böyle bir şey istemek gibi bir hakkım yok.

Ama Allah rızası için belki biri yardım etmek isterse belki senin sayende bir yardım eden bulurum diye seni meşgul ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim...

(ismimi yayınlamazsan sevinirim canım ablam)

Ablacım iletişime geçmek isteyen olursa telefonum ve mail adresim mevcut...

B.

CEVAP: Sevgili B., herkesin derdi kendine büyük. Ben hepinizin dileklerine olabildiğince yer vermeye çalışıyorum. Benim melek okur dostlarım da Hızır gibi yetişiyorlar sağ olsunlar. İnşallah senin küçük sorunun da bir an önce çözülür. Öperim.

……….


KARGO

Ayşe Ablacım;
Ben Oya. 5 Mayıs'ta yazdığım yazıya bir okurunuz çok teşekkür ederek bana bir şeyler göndermiş. Fakat kargo eve gelerek tekrar okurunuza geri gitmiş. Bana bu konuda yardım edebilir misin? Okuyucunuzun ismi Aysel Hanım. Ben numaramı tekrar yazmak istiyorum.

Oya

CEVAP: Oyacığım, Aysel Hanım’a tekrar ileteceğiz, zaten o da bu epostanı okuyup geri dönüş yapacaktır. Öperim.

……….


ANAOKULU YARDIMI

Sevgili Ayşe Hanım;
Nallıhan/Çayırhan Kasabasına yeni yapılan anaokulumuz bu yıl eğitim-öğretime açılacak. Bir kısım donatım malzemesi geldi ama birçok eksiği var. Okulun perdeleri bile yok. Bilgisayara, yazıcıya, perdelere, evcilik oyuncaklarına, hikaye kitaplarına (37-66 ay çocuklar için), legolara, kırtasiye malzemelerine, projeksiyona, duvar saatine, etkinlik panolarına, raflı kapaklı dolaplara, televizyona, oyun evi, top havuzu vb. ihtiyacımız var.
Desteklerinizi bekliyoruz. İlginize teşekkürler.

Tuğba

CEVAP: Tuğbacığım, benim canım okur dostlarım eksiklerinizi el birliğiyle tamamlayacaktır. Başarılar dilerim.


……….

AYAKKABI TALEBİ


Merhabalar Ayşe Hanım,
Yazılarınızla herkese ulaşma çabanızı takdirle karşılıyorum. Bir arkadaştan duydum sizi, o günden beri takip ediyorum, sizden kendim için değil, bir komşum için yardım isteyecektim.
 
Kızcağız yeni işe girdi, elimden geldiğince ben yardım etmeye çalışıyorum bir yere kadar, en büyük sıkıntı ise ayakkabılar. “Abla” diyor, bana “herkes değişik değişik giyiyor, ben 2 tanesini değiştirip değiştirip giyiyorum”. Benimkiler de gence gitmez diye düşünüyorum, sizden ve okurlarınızdan ricam 37 numara fazla topuklu olmayan ayakkabılar istiyorum.
Bunları bir arkadaşa yazdırıyorum, ben internetten pek anlamam.
Adım … sadece rumuzumu yayınlarsanız sevinirim.
Saygılarımla.

CEVAP: Okurlarımdan gelecek epostaları sana yönlendireceğim. Sevgiler.

……….

EVLENECEK ÇİFTE YARDIM

Tekrar Merhaba Ayşe Abla,

İyi haftalar olsun, geçen hafta yazıma köşende yer vermişsin, çok teşekkür ederiz. 20 gün kadar kısa bir süre kaldı evlenmemize, halen maddi konudaki problemlerimizi çözebilmiş değiliz, nişanlım kredi kartıyla, ben senetle aldığımız eşyaların ödemesini yapamıyoruz.

Aldığımız beyaz eşyaları ödeme konusunda sıkıntılı olduğumuz ve senet gününü geciktirdiğimiz için hemen hemen her gün telefonla arayıp ödemeyi soruyorlar (ve tamamını ödeyemediğimiz için de şu an eşyaları alamıyoruz, kredi kartı ile ödediklerimiz geldi, ancak benim senetle ödediğim eşyalar için ödemeleriniz düzensiz, ancak bitirdiğiniz zaman alabilirsiniz diyorlar) aynı şekilde mobilyacıya, halıcıya, perdeciye epey borçlandık. Evlenenler, ev kurmak isteyenler mutlaka derdimi anlayacaktır, aynı şeyleri yazıp tekrarlamak istemiyorum. Milyonlarca kez teşekkürler ve öpücükler.

Sevgilerimle,

Rumuz -yeni evlenecek çift-

(düğünümüze kadar en az 4000 lira ödeme yapmamız lazım, geri kalanını düğünden sonra kendimiz ödeyeceğiz) İşte böyle ablacım herkesin derdi kendine göre. Öpüyoruz çok, hoşçakal.

G.

CEVAP: Sevgili G., yardım etmek isteyen olursa yönlendireceğim. Mutluluklar dilerim.

……….

Yazarın Tüm Yazıları