GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Elvis hayranları Almanya’da buluşacak

Rock’n roll kralı Elvis Presley, 1958’de askerlik görevi için Almanya’ya gelmiş, Friedberg’deki Ray Barracks Üssü’nde 18 ay görev yapmıştı. Bu sürede kışla yerine Frankfurt’un 70 kilometre kuzeyindeki kaplıca kenti Bad Nauheim’da yaşamayı tercih etmişti. Grunewald Oteli’nin 10 numaralı odasını kiralayan şarkıcı, annesi, babası, en yakın iki arkadaşı ve iki korumasıyla bir süre burada kaldıktan sonra Goethe Caddesi’nde kiraladığı malikaneye taşınmıştı. “A Big Hunk O’love” albümünün kapağı için üniformasıyla kent sokaklarında poz vermiş, Priscilla ile aşkı burada başlamıştı. Bad Nauheim, 2002’den bu yana ölüm yıldönümü haftasında Avrupa Elvis Presley Festivali’yle ünlü şarkıcıyı anıyor. 16 Ağustosta başlayan etkinlikler dört gün sürüyor. Festival “Elvis çağı” giysileriyle yapılan geçit töreniyle başlıyor. Konserler, sergiler düzenleniyor. Elvis’li ürünlerin satıldığı pazar kuruluyor. Elvis’le tanışanlar anılarını anlatıyor. Bu hafta yolunuz kente düşerse 25’inci doğumgününde ünlü şarkıcı için hazırlanan çikolatalı Elvis pastasını Cafe Bienenkorb’da tadabilirsiniz. (www.european-elvis-festival.de)  

Kemaliye’de bayram keşfi

Erzincan’ın Eğin türküleri, gazenne dokumacılığı, kurutulmuş ceviz ve dut ezmesinden lök tatlısıyla meşhur ilçesi Kemaliye bayramda meraklı gezginleri bekliyor. Karasu’nun kıyısında, dut ve ceviz bahçeleri içindeki ilçe merkezinde ve çevresindeki köylerde pek çok tarihi konak bulunuyor. 500 metrelik kaya duvarlarıyla Türkiye’nin en derin kanyonlarından Karanlık Kanyon da ilçenin yanıbaşında. Pronto’nun düzenlediği dört günlük programda Kemaliye’nin yanı sıra Harput, Keban Barajı, Çır Çır Şelaleleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Divriği Ulucami, Hıdır Abdal Türbesi ve Malatya merkezi de görülecek yerler arasında. Tur fiyatı, konaklama seçeneklerine göre, 719 TL’den başlıyor. (www.prontotour.com)   

Pamfiyla’nın kayıp kentleri serin vadileri, mağaraları

Patika Tur, dağ yürüyüşü ve macerayı sevenler için bayramda Antalya’nın Toroslar bölgesinde dört günlük bir program hazırladı. Panfilya’nın az bilinen antik kentleri, Suğla Gölü, Tınaz Tepe Mağarası, Giden Gelmez Dağları’ndaki yörük yaylaları, Yedi Pınarlar Kanyonu, Üzümdere ve Melas vadileri görülecek yerler arasında. Gezi kapsamında Köprülü Kanyon’da rafting ve kano turu da yapılacak. Ulaşım karayoluyla yapılacak. Firmanın kuracağı çadırlarda konaklanacak. Kahvaltı ve akşam yemeği dahil 595 TL. (www.patikatour.com)     

Sapanca’da indirimli SPA tatili

Güral Sapanca’nın ramazan boyunca sunduğu indirimli tatil imkanından yararlanmak için son hafta... Otel hafta içinde “üç gece kal, iki gece öde” kampanyası uyguluyor. Bir hafta konaklayanlara da “dört gece kal, üç gece öde” kampanyasından yararlanma imkanı sunuluyor. Sahur ve iftar saatlerinde özel mönüler çıkıyor. Otelin Aliva SPA’sı iftardan sonra geç saate kadar açık. (www.guralsapanca.com

Batum’un motosiklet şenliği 23 Ağustos’ta

Üçüncü Uluslararası Batum Motosiklet Festivali, 23 Ağustos’ta Acara Özerk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek etkinliklere bu sene Türkiye’den 600’e yakın motorseverin katılması bekleniyor. Türkiye’nin önde gelen motor kulüplerinin üyeleri başta Marmara, Ege bölgeleri olmak üzere kendi konvoylarıyla yola çıkacak ve diğer bölgelerden gelenlerle Sarp Sınır Kapısı’nda buluşulacak. (www.batummotosikletfestivali.com)

Bileği güçlü Bilbao’lular meydanlarda

İspanya’nın en çılgın karnavallarından, Bilbao’nun ünlü Aste Nagusia’sı (Büyük Hafta) 22 Ağustos’ta başlıyor. Dört gün sürecek festival kapsamında caddelerde geçitler düzenlenecek, meydanlarda gün boyu konserler verilecek, yarışmalar düzenlencek. Aste Nagusia, aynı zamanda bileklerinin gücü ve cesaretleriyle övünen Basklar için marifet gösterme fırsatı. Karnaval sırasında “Bilbao’nun Güçlüleri Festivali” de gerçekleştirilecek. Bileğine güvenen gençler, binlerce yıllık geleneği yaşatmak için meydanlara çıkacak, ağırlığı 170 kiloyu aşan kayaları taşıma, dev kütükleri baltayla kesme, keskiyle granit oyma gibi yarışmalarda güçlerini gösterecek. (www.astenagusia.com)   

Kars’tan Batum’a

Tamzara, Doğu Karadeniz turlarına Kars ve Batum’u da ekledi. Gezginleri bölgenin kültür mozaiğiyle tanıştırmayı amaçlayan sekiz günlük tur Kars’tan başlıyor. Doğa koruma programı İngiltere’de ödül kazanan Çıldır Gölü, Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Karagöl Milli Parkı’ndaki krater gölleri, Maçahel, Karçal Dağları, Lekoban Yaylası, Batum Botanik Parkı, Batum Katedrali görülecek yerler arasında. Tur programında dağ yürülüşleri de bulunuyor. Yedi gece, tam pansiyon 1400 TL.
(www.tamzaratur.com

İzlanda’nın doğa harikaları

Buzlar ülkesi İzlanda, yazın gözalıcı şelaleleri, onlarca metre yukarıya fışkıran gayzerleri, Avrupa’yı titreten yanardağlarıyla bir doğa parkına dönüşüyor. Tura Turizm, Şeker Bayramı için 18 Ağustos’ta başlayan altı günlük İzlanda turu hazırladı. Reykjavik kenti, Thingvelir Doğal Parkı, Domadalur volkanı, 32 metre yüksekten dökülen Altın Şelale görülecek yerler arasında. Ayrıca Husavik’te teknelerle balina gözlemine çıkılacak, krater gölleriyle meşhur Mytayn bölgesinde yürüyüş yapılacak. Tur ücreti konaklama seçeneğine göre 1196 Euro’dan başlıyor. (www.turaturizm.com.tr)

Bayramda 735 Euro’ya beş gün Dubai

AirRep firması 17 Ağustos’ta beş günlük Dubai turu düzenliyor. Konaklama kentteki dört ve beş yıldızlı otellerde yapılacak. Tur ücreti 735 Euro. 69 Euro’ya safari turlarına, 58 Euro’ya dhow adı verilen geleneksel teknelerle yemekli kent turuna çıkmak mümkün. (www.airrep.com)

Avrupa’nın popüler gölleri

Tura Turizm, Şeker Bayramı’nda İtalya, İsviçre ve Slovenya’daki gölleri içeren bir haftalık bir tur paketi hazırladı. 19 Ağustos’ta başlayan gezinin ilk durağı Venedik. Kent gezisinden sonra Verona’ya ve İtalya’nın en güzel göllerinden Garda’ya geçilecek. Ardından Como Gölü ve İsviçre’nin göl kıyısındaki Zürih kentine uğranacak. Tur ücreti, konaklama seçeneklerine göre, 796 Euro’dan başlıyor. (www.turaturizm.com.tr)

58 Euro’ya Venedik

İtalyan Havayolları Alitalia, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Venedik’e haftada direkt üç uçuş yapıyor. 15 Eylül’den sonra uçuş sayısı dörde çıkarılacak. Tek yön bilet fiyatları vergiler dahil 58 Euro’dan başlıyor. 29 Ağustos’ta başlayacak Venedik Film Festivali’ne gitmeyi düşünüyorsanız, bitetinizi hemen almanızda yarar var. (www.alitalia.com)

Side Festivali 25 Ağustos’ta başlıyor

Antalya’nın iddialı klasik müzik festivali gelecek hafta başlıyor. Bu yıl 12’nci kez düzenlenecek Side Festivali kapsamında, 30 Eylül’e kadar Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı’nda sekiz konser ve dans gösterisi düzenlenecek. Festivalin açılışını 25 Ağustos’ta Viyana Schloss Schönbrunn Orkestrası yapacak. Beijing Senfoni, Anadolu Üniversitesi Senfoni, Golden Trombon orkestrası, kemancı Cihat Aşkın ve Alena Baeva, mezzosoprano Allison Cook, klarnetçi Serkan Çağrı festivalin önemli grup ve solistleri. 30 Eylül’deki kapanış konserinde Side Festival Orkestrası’nı yaşayan en ünlü çağdaş bestecilerden Krzysztof Penderecki yönetecek. (www.sidefestival.com)

Jetset Berlin’de

ETS’nin kişiye özel seyahat planlayan Jetset’i Şeker Bayramı’nda Berlin’de özel bir tur programı hazırladı. Belvedere Sarayı, Brandenburg Kapısı, Reichstag, Checkpoint Charlie’yi içeren şehir turuyla başlıyor gezi. Sonraki günlerde Elbe Nehri’nin köprüleri, Dresten’de Zwinger Sarayı, Porselen Müzesi, şehir yakınlarındaki Moritzburg Sarayı görülecek yerler arasında. Konaklama beş yıldızlı Steinberger Hotel’de. Fiyat 975 Euro. (www.jetset.com.tr)

Dubrovnik’te üç gün

Hırvatistan ve Adriyatik’in en lüks otellerinden Dubrovnik’teki Rixos Libertas, şeker bayramında Türkiye’den konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Tarihi kentin masalsı dokusunun yanı sıra hizmetleriyle fark yaratan Rixos, iki katlı SPA ve wellness merkezi, Türk Hamamı ve a la carte restoranlarında eşsiz ve unutulmaz tatil deneyimi yaşatıyor. Bayramda kişi başı oda ücretleri 150 Euro’dan başlıyor. Sonrasında ise 63 Euro’ya iniyor. (www.rixos.com)

Ekimde Ren Nehri’nde kruvaziyerle dört ülke

Beş yıldızlı nehir gemisi Lüftner Princess, Hollanda’nın Amsterdam kentinden yola çıkıp, sekiz günde Almanya, Fransa, İsviçre’de yedi kente uğruyor. Köln’de meşhur gotik katedral, Koblenz çevresindeki şato ve kaleler, Rüdesheim’de Enstrüman Müzesi, Germersheim’de Speyer, Strazburg’da Avrupa Parlamentosu, katedral, Gutenberg Meydanı, Colmar yakınlarında Alsaz şaraplarının üretildiği bağlar görülecek yerler arasında. Kurban Bayramı’nda tam pansiyon olarak tasarlanan turda, yemeklerde şarap ikramı da ücrete dahil. Golden Bay, bu turu kamara seçimine göre kişi başı 1849 Euro’dan başlayan fiyatlarla satıyor. (www.goldenbaycruises.com)

False