İranlı vekilden Türkiye'ye Suriye uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İranlı vekilden Türkiyeye Suriye uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 00:00

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi üyesi İbrahim Aka Muhammedi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikasının iktidarının sonunu getirebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, Muhammedi Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi. "Erdoğan ve dostlarına tavsiyem bu işe bulaşmamaları" diyen Muhammedi "Türkiye'nin gelecek seçimlerinde bu durumun kurbanı olabilirler" diye konuştu.

Türkiye'nin İran ve Suriye ile dostane ilişkiler kurması gerektiğini ifade eden Muhammedi Ankara yönetiminin "bir avuç katil ve eşkiya" olarak nitelendirdiği Suriyeli muhalifleri desteklemekten vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

İLİŞKİLER GERİLİYOR

Şam yönetimini destekleyen İran ve muhalifleri destekleyen Türkiye cephelerinden bir süredir eleştirel açıklamalar yükseliyor.

4 Ağustos'ta Suriye'nin başkenti Şam'da 48 İranlı'nın kaçırılmasının ardından Tahran'dan bazı sert açıklamalar yapılıştı.

Haberin Devamı

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi Türkiye'yi bu kaçırma olayından sorumlu tutmuş, Suriye'nin iç savaşa sürüklenmesinde Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte rol oynamakla suçlamıştı.

Başbakan Erdoğan ise İran'dan gelen bu açıklamayı "düşündürücü ve üzüntü verici" olarak nitelendirmişti. Erdoğan ayrıca Türkiye'nin nükleer müzakereler konusunda İran'ın yanında durduğunu hatırlatmıştı.

Geçtiğimiz hafta Ankara'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de bu açıklamaların resmi olmadığını ve İran'ın görüşünü yansıtmadığını kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!