Dj’lik artık şov işi

Güncelleme Tarihi:

Dj’lik  artık şov işi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 00:00

Son yıllarda bu ismi çok duyuyorsunuz. FG 93,7’de setlerini dinliyor, W Otel’de yaptığı performanslardan haberdar oluyorsunuz.

Haberin Devamı

      Müzik aşkı uğruna işletme kariyerini bile bir kenara atan Doğuş Cabakçor’un son olayı ise Londra’da düzenlenen gizli bir partide David Guetta ile aynı turn table’ı paylaşması... Nasıl mı? Bunu ve daha fazlasını başarılı DJ’den öğrendik.

* Neden bu organizasyona siz gittiniz?
- Altı ay önce Burn ile bir işbirliğim olmuştu. Sonrasında DJLab organizasyonu için Bali’ye gittim. W ve Burn’ün birlikte yaptığı bir organizasyondu ve dünyanın her yerinden DJ’ler, başarılı eğitmenler gelmişti. Burn’ün CEO’su da oradaydı. Tanıştıktan sonra sürekli bana ne yapmak istediğimi, nerede olmak istediğimi sordular. Dikkatlerini çekmiş olacağım ki 1 Ağustos programımı da öğrenmek istediler. Başka bir işim vardı ama iptal edebileceğimi söyledim. O zaman “Bizimle Londra’ya gelir misin, David Guetta ile tanışmak ister misin” dediler. Dünya üzerinde tanışmak istediğim 3-4 DJ’den birisiydi, hayır diyebilir miydim.

* İlk gündem tanışmaktı yani.
- Aynen. Daha “tanışmak” kelimesini duyduğumda “evet” dedim. Aklıma Guetta’nın da bulunduğu bir partide çalacağım hiç gelmemişti.

* Peki ya sonra?
- Organizasyona iki gün kala “Peki çalmak ister misin” dediler. Kayıtsız şartsız “evet” dedim.

* Siz “evet” dediniz de, David Guetta ne dedi? Çünkü setlerini dinlemediği kişileri sahnesine almadığını biliyorum.
- Benim Miami ve Bali’de çaldığım son setler kendisine ulaştırıldı. Onun onayı olmasaydı çalmam mümkün değildi. Cuma günü vizem çıktı, pazartesi 30 kiloluk bavulumla Londra’daydım.

* 30 kilo mu! Neden bu kadar özen?
- Özen değil aslında, profesyonellik. Ünlü isimler partiye davetliydi, yabancı müzik basını oradaydı. Bana destek veren markaların en önemli isimlerinden tutun da Londra’nın elitlerine kadar herkesin katıldığı nezih bir parti. Ne giyeceğinizi de haliyle düşünmek zorundasınız. Müzik kadar imaj da önemli olduğundan 30 kilo bavulla gidip geldim.

MEKANA GİRDİM, İÇERİDE MISCHA BARTON OTURUYORDU
* Gizli bir organizasyondu. Mekan bilgisi yoktu, konsept sadece Guetta vs Guetta (Mr. Brainwash) olarak geçiyordu.
Ne buldunuz karşınızda?
- Bir gün önce gittiğimizde elimizde sadece adres vardı. Mekan nasıl bilmiyorduk. İçeri girdiğimizde ise dev bir sahne, kapıda uzun bir kuyruk, içeride dev sanat eserleri vardı. Mischa Barton içerideydi. İki masa yanımda ise David Guetta oturuyordu.

* Yıllarca tanışmanın hayalini kurduğunuz kişiyle karşı karşıya gelmek nasıl bir histi? Neler konuştunuz?
- Aklımda çok şey vardı, ama karşı karşıya geldiğimizde çok da konuşamadık. Röportajlardan sonra benim performansıma çok az bir zaman kalmıştı. Ama çalarken seyircilerle birlikte beni ön sıralardan izlediğini görmek tabii ki başka bir hazdı. Ben başladım, benden sonra Guetta’nın prodüksiyonlarını emanet ettiği Nicky Romero geldi. Daha sonra iki saat Guetta sahnedeydi. 1000 kişilik bir alanda onları dinleyebilmek de güzel bir andı, her hareketini, mimiklerini, şovunu görme şansı ayrıydı.

* Ortamda nasıl bir enerji vardı, size ne kâr kaldı?
- DJ’lik artık iyice şova döndü. Turn table’ın olduğu masaya çıkıp dans etmek, vokal mix’leriyle tam bir şov sunuldu.

DJLAB EKİBİYLE DÜNYA TURUNA ÇIKIYORUM
* Sahnede güler yüzlüsünüz biliyorum ama bu şov olaylarına yeterince ayak uydurabilir misiniz sizce?
- Tabii... Sahne başka bir yer. Yüzümün güldüğü ve şarkılara eşlik etmekten sesimin kısıldığı tek yer hatta...

* Son yılların en çok konuşulan isimlerinden birisiniz. Neden bu işin her detayıyla, her yönüyle siz uğraşıyorsunuz?
- Doğru, kendi müzik ekibim var, ama bir menajer yok mesela. Bu da birçok işimin daha hızlı hallolmasını sağlıyor. İspanya ve Amerika’da booking’le ilgilenen ajanslar olsa da Türkiye’de yalnız çalışmayı tercih ediyorum.

* Şimdi sırada ne var?
- DjLab’te çaldığım DJ’lerle birlikte dünya turu olacak.

Haberin Devamı

YANLIŞ ANLAMAYIN AMA EŞİNİZİ ÇOK SEVİYORUZ
* Henüz çok gençsiniz. Gezip tozup hayatın tadını çıkarmak varken, evlenmek için ne bu kadar acele ettiniz?
- Begüm ve ben tanıştıktan altı ay sonra nişanlandık, 13’üncü ayda da evlendik. Birlikte olmamızın temel sebebi, onun da tekdüze şeyleri sevmemesi. Ben başarıyı seviyorum, o da destek oluyor. Sürekli yan yanayız. Her şeyden önce dost gibiyiz.

* Peki ya kıskanç hayranlar... Bazıları sırf bu yüzden evlendiğini gizliyor.
- Hiç öyle bir şey yok. Eşim olduğunu biliyorlar. Onu hiçbir zaman geri plana atmadım, atmam.
- Begüm: Hatta Doğuş sahnedeyken yanıma gelip “Sizi biliyoruz, çok şekersiniz. Yanlış anlamayın, onu çok seviyoruz” diyenler oluyor.

AİLE TEPKİSİ BENİ ZORLADI
* İşletme mezunusunuz. Aile şirketinde çalışırken bir anda “DJ olacağım” diyorsunuz. Ailenizin ne tepki gösterdi bu radikal karara?
- O aşama beni çok zorladı tabii... Müzik bir yanda, aile diğer yanda. Hep “somut bir başarım olsa da ailem işimi kabullense” diyordum. Önce gurur duydular, yavaş yavaş kabullendiler, sonra aile dostlarımız arayıp tebrik etmeye başladı. Şimdi herkes mutlu... 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!