Hakem heyeti haklı buldu mahkeme borçlu çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Hakem heyeti haklı buldu mahkeme borçlu çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Mersin’de Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na yaptıkları başvuru ile elektrik faturalarına yansıyan kayıp kaçak kullanım bedelini geri almaya hak kazanan 3 kişi, Tüketici Mahkemesi’nden gelen kararla şok oldu.

Haberin Devamı

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’nin TEDAŞ) başvurusu üzerine hakem heyetinin kararını iptal eden Tüketici Mahkemesi, şirketin avukatlık ücretini ve dosya masraflarını Metin Çetin (70), Nimet Kayaalp (70) ve Arif Çakır’dan (58) alınmasına karar verdi.

Burası muz cumhuriyeti mi?

Mahkemenin verdiği karar karşısında borçlu çıktıklarını söyleyen Metin Çetin, “Hakem heyeti faturalara yansıyan 421 liralık kayıp kaçak bedelini almama kararı verdi. Ancak mahkeme kararı iptal etti ve elektrik şirketinin 400 liralık avukatlık ücreti ile 31 liralık mahkeme masrafının benden alınmasına karar verdi. İstanbul’da bir vatandaş haklı bulunurken, bizim davayı kaybetmemiz nasıl yorumlanır bilemiyorum. Burası muz cumhuriyeti mi? Borçlu çıktık” diye isyan etti.

İstanbul’da ayrı Mersin’de ayrı

Haberin Devamı

TEDAŞ’ın gönderdiği yazı ile şok olduğunu söyleyen emekli öğretmen Metin Çetin, İstanbul Üsküdar’da oturan Aziz Sülün’ün Tüketici Mahkemesi tarafından haklı bulunmasına çok sevindiğini belirterek şunları söyledi: “Haklıyken, haksız olduk. Hakkım olan 421,62 lirayı alacakken, üstüne kalktım 431 lira ceza ödedim. İstanbul’da tüketici lehine karar verilirken, Mersin’de neden tüketici aleyhine karar çıktı. Bu karar bizi kaçak kullanmaya zorluyor.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!