Şampiyonların ismi spor tesislerine verilsin

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonların ismi spor tesislerine verilsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 10:37

Türkiye, milli tekvandocumuz Servet Tazegül’ün Londra Olimpiyatları’nda ülkemize kazandırdığı altın madalyanın sevincini yaşıyor..

Haberin Devamı

114 sporcu ile katıldığımız oyunlarda bugüne kadar sadece grekoromen güreşte Rıza Kayaalp ile bir bronz madalyaya sahip olan Türkiye’nin ikinci madalyasının altın olması olayı daha da anlamlı hale getirirken, Londra’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç müjdeyi verdi;

 

“Servet Tazegül’ün adını Mersin’de bir spor tesisine vereceğiz”

 

Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan Kılıç, Mersinde önümüzdeki yıl yapılacak olan Akdeniz Oyunları nedeniyle yapımı devam eden tesislerden birine olimpiyat şampiyonumuzun adının verileceğini belirtirken, bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp’in durumunun ise henüz netleşmediğini söyledi..

 

Haberin Devamı

Bilindiği gibi ülkemizde olimpiyat ve dünya şampiyonlarının isimlerinin spor tesislerine verilmesi yeni bir olay değil.. Daha önceden de Mersinli Ahmet, Yaşar Doğu gibi olimpiyat şampiyonu güreşçilerimizin adları tesislere verilmişti. Ancak bu uygulama uzun süredir rafa kalkmıştı..

 

Şimdi Hürriyet olarak diyoruz ki;  

 

Servet Tazegül ile yeniden başlayacak olan "Olimpiyat şampiyonlarının isimlerinin spor tesislerine verilmesi" uygulamasının daha da genişletilerek, eski olimpiyat ve dünya şampiyonlarının adlarını da Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak Mersin’den başlayarak Türkiye’nin hemen hemen her ilinde yapılmış, ya da yapılacak olan tesislere verelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!