Adı 3. kez değiştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Adı 3. kez değiştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 10:00

12 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak olan Yeni Erzurum Stadyumu'nun ismi Kazım Karabekir Stadı olarak değiştiriliyor. Stada yeni tabelanın Süper Kupa maçı öncesi takılması bekleniyor...

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez bir derbiye ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da, Cemal Gürsel adıyla bilinen ve 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde 'Yeni Erzurum' olarak değiştirilen stadyumun adı Fenerbahçe - Galatasaray maçı öncesi sürpriz bir kararla Kazım Karabekir olarak değiştirildi.


YENİ ERZURUM STADI'NIN FOTOĞRAFLARI

 

Yapıldığı 1968 yılında Türkiye'nin dördüncü Cumhurbaşkanı olan Erzurumlu Cemal Gürsel'in adı verilen 17 bin seyirci kapasiteli stadyumda Erzurumspor 42 yıl maçlarını oynadı. 2011 Dünya Üniversitiler Kış Oyunlarında 26 milyon liraya yenilenerek tribünleri kapatılarak yukarıdan üflemeli olarak yukarıdan ısıtılan ve adı 'Yeni Erzurum' olarak değiştirilen stadyumda Kış Oyunlarının açılış- kapanış törenleri gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Derbi maça ev sahipliği yapacak olan 23 bin 700 koltuklu Yeni Erzurum Stadyumun ismi önceki gün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürpriz bir şekilde yeniden değiştirildi. Yeni Erzurum ismi tutmadığı için halkın büyük bir bölümü ve yerel gazeteler hala 'Cemal Gürsel Stadı' olarak adlandırdığı stata, bu kez Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarından Kazım Karabekir'in adı verildi.

BAKAN KILIÇ TALİMAT VERDİ

Stadyumun tabelasının Galatasaray- Fenerbahçe maçı öncesi değiştirileceğini anımsatan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Universiade'den sonra stadın ismi 'Yeni Erzurum' olarak değiştirilmişti. Yeni Erzurum stadyumunun ismi, Bakanımız Suat Kılıç'ın verdiği talimat ile 'Kazım Karabekir Stadyumu' olarak değiştirildi. Müsteşar yardımcımız ve bakanlığımız talimatı doğrultusunda bununla ilgili yazışmaları yaptık. Böylece Yeni Erzurum stadyumunu Kazım Karabekir stadyumuna çevirmiş olduk. Yetiştirebilirsek tabelayı süper kupadan önce değiştirmiş olacağız. Bundan sonra isim öyle kalacak."  

 

STADIN ÖZELLİKLERİ

 

Haberin Devamı

1968 yılında inşa edilen stadyum, 2010 yılı ortalarına kadar ışıklandırmalı olup, yüzde 60 kapalı tribünleri ve 17.400 kişi kapasitesi ile Erzurumspor Kulübü'ne hizmet vermekteydi.

 

2011 UNIVERSIADE Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış seremonilerine ev sahipliği yaptı. Organizasyon öncesi adı Yeni Erzurum Stadyumu olarak değiştirildi ve yenileme çalışmaları yapılarak modern bir görünüme kavuştu.

 

Kale arkaları yıkılıp mevcut seyirci kapasitesi 23.000'e çıkartıldı. Stadın bütün tribünlerinin üstü kapanıp seyircilerin kötü hava koşullarından korunması sağlandı.

 

Statta alttan - üstten ısıtma sistemleri mevcut.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!