Bakan Kılıç: Altın gibi bir delikanlı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç: Altın gibi bir delikanlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 02:26

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Servet Tazegül'ün “altın gibi” bir delikanlı olduğunu belirterek, “Bu madalya annesine, Türk milletine, ana gibi yar olan Anadolu'ya armağan oluyor” dedi.

Excel Center'da, erkekler tekvando 68 kiloda Servet Tazegül'ün altın madalya kazanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, “Kutluyoruz, herkesi tebrik ediyoruz. İlk altın madalya oldu, devamı gelecek inşallah yarın ve sonraki günlerde. Servet zaten altın bir delikanlı” diye konuştu.

Servet'in 2 ay önce vefat eden annesi için mücadele edeceğini ifade ettiğini hatırlatan Bakan Kılıç, milli tekvandocunun annesine rahmet diledi.

Servet'in mutluluğunu paylaştıklarını ifade eden akan Kılıç, “Bayrağımızı göndere çektirdi. Allah da ebediyen ne muradı varsa versin. Gözlerinden öpüyoruz. Kendisini yürekten kutluyoruz” dedi.

Servet'in üzerinde emeği geçen herkesi tebrik ettiğini ve diğer sporculardan da aynı başarıyı beklediğini kaydeden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Annesini çok seven bir evlat olarak bu altın madalya hem annesine hem Türk milletine hem ana gibi yar olan Anadolu'ya bir armağan oluyor. İnşallah sporcularımız bunun devamını getireceklerdir. Buna yürekten inanıyorum. Sırada Nur Tatar var, Bahri Tanrıkulu var. Serbest güreşçilerimizden yüksek beklentilerimiz var. Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, 1500 metre finalinde koşacaklar. İnşallah Rıza Kayaalp'in bronz, Servet Tazegül'ün altın yolundan diğer sporcularımız pazar günü dahil olmak üzere son gün, son dakikaya kadar bu mücadelelerine devam ederler.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!