Anlaşamayınca tercüman çağırdılar

Güncelleme Tarihi:

Anlaşamayınca tercüman çağırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 22:04

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi gezi olmamasına rağmen Atatürk Havalimanı’nda karşılayıp makam aracına aldığı Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’la birlikte Ambarlı Limanı’na gitti.

Haberin Devamı

2 liderin de kravat takmadığı programın ilk bölümü brifingle başladı. Kısa süre sonra aracın ön koltuğunda oturan Gül’ün yaveri korumalara, “Tercüman gönderin” diye seslendi. 2 dakika sonra Türkmen bir tercüman elindeki dosyayla koşarak geldi ve yaverin yerine oturdu.

Liman incelemesi

Hazar Kıyısı’na Antalya benzeri bir kent kurma projesi geliştiren Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, kurulacak şehre yapılması düşünülen limanla ilgili incelemelerde bulunmak üzere dün Gül’le birlikte 2 saat Ambarlı Limanı’nda kaldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı brifingin ardından Gül ile Berdimuhamedov, Ambarlı Limanı’ndaki Marport’a geçerek, burada da incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül ile Berdimuhamedov, burada üzerinde Türk ve Türkmenistan bayrakları bulunan baret taktı.

Haberin Devamı

Gül ile Berdimuhamedov’a, Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç, hazırlanan harita ve maket önünde, limanın özellikleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verdi. Gül ile Berdimuhamedov daha sonra “TCSG 303” numaralı Sahil Güvenlik’e ait tekneye binerek limandan ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!