Generalliğe kadar yükselmiş seviyesiz

Güncelleme Tarihi:

Generalliğe kadar yükselmiş seviyesiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 21:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi'nin, şehit yakınları ve gaziler için ATO’da düzenlediği iftara katıldı. Burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yaptı. Bu arada Muharip Gaziler Cemiyeti Başkanı Şükrü Tandoğan, Başbakan Erdoğan’a hediye verdi ve başına kalpak taktı.

Haberin Devamı

Şehit yakınları, gaziler ve terör mağduru siviller ile iftarda bir araya gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada muhalefeti de “terörün değirmenine su taşımakla” suçladı. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

Nasıl söyler?

“Bu kutsal ocaktan çıktıkları halde, bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle, bu televizyon kanallarında filanca ilimizin artık elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar da var bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Böyle seviyeden muaf bir insan olur mu? Şu anda karşımızda namertçe saldıran, kalleşçe tuzaklar kuran, ardından kalleşçe korkakça kaçan, ardından mağaralara korkakça saklanan bir düşman böyle bir tehdit var. Bütün bunlar karşısında nasıl der.

OSMAN PAMUKOĞLU'NDAN HAKKARİ AÇIKLAMASI / WEB TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN İFTAR YEMEĞİNE KATILDI / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Terör örgütünün ağzıyla

Biz, terörle mücadele ederken, onlar da terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor. Açık söylüyorum, biz terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayız. Ne demek ya, şu anda Şemdinli’de teröristler, terör örgütü bize saldırıyor diye biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bundan dolayı nasıl toplarız. Biz, şu anda zaten terörle mücadele içindeyiz. Varsa senin bildiğin bir şey, söyleyeceğin bir şey, buyur, Başbakan burada, gel söyle.

BDP’nin kuyruğuna tıkıldı

Bizdeki muhalefet, ‘Acaba biz, bu iktidarı nasıl zayıf düşürürüz’ diye farkında olmadan veya bilerek, bunlar ne yazık ki bölücü terör örgütünün değirmenine su taşımışlardır. Terörden nemalanmak, oradan siyasi rant elde etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ana muhalefet partisi bizim tüm önerilerimizi, girişimlerimizi elinin tersiyle iterken, şu anda terörün, terör örgütünün uzantısı partinin kuyruğuna takılarak aynen bu minval üzerine devam ediyor. Biz, terörün siyasi gündemi şekillendirmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Onun için de asla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki böyle bir toplantıya katılmayacağız.

3 bin sivil ölse bile çekilmeyin

Haberin Devamı

Telsizle talimat gönderiyorlar. 3 bin sivil ölse de Şemdinli’ye girin, orada kalın, ‘ölün ama geri dönmeyin’ talimat bu. Çukurca’da etkisiz hale getirilen teröristlerin otopsileri yapıldı. Çukurca’da ölen 3 teröristin bakıyorsunuz 16-17 yaşında kız çocukları olduğu ortaya çıktı. Bunları kullanıyorlar. Bunların eline el bombası vermek suretiyle en ön saflara sürdükleri öğreniliyor. Benim Kürt kardeşimin bunu iyi görmesi lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!