Hacettepe olimpiyata şampiyon yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe olimpiyata şampiyon yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 17:05

HACETTEPE Üniversitesi Senatosu, olimpiyat oyunları ve diğer uluslararası yarışmalara katılacak sporcuları, bilimsel program eşliğinde hazırlamak için “Spor Bilimleri Enstitüsü ve Spor Kompleksi” kurma kararı aldı.
Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversite senatosunun Türk sporcuların Londra Olimpiyatları'ndaki kötü performansı üzerine harekete geçtiği ifade edildi.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, konuya ilişkin açıklamasında Türkiye'nin Londra olimpiyatlarına ilk kez kalabalık bir sporcu grubuyla katılmasına rağmen sergilenen başarısız performansın üzüntü verici olduğunu vurguladı.
İlgili diğer makamlarla da işbirliği yaparak 2020 olimpiyatlarına Türk sporcularını en üst seviyede hazırlamayı hedeflediklerini belirten Tuncer, kurulacak enstitünün özellikle şampiyonların yetiştirilmesi için gerekli bilimsel ve teknolojik desteği verecek dünya standartlarında özellikler taşıyacağını söyledi.
Spor Bilimleri Enstitüsü bünyesinde atletizm, cimnastik ve yüzme gibi temel sporlardan, mücadele, raket, kuvvet, takım ve diğer bireysel sporlara kadar hemen her spor dalında performansın değerlendirmesi ve geliştirilmesine imkan tanınacağını anlatan Tuncer, bu amaçla enstitü bünyesinde performans, egzersiz fizyolojisi, spor biyokimyası ve genetik analiz, biyomekanik ve normobarik hipoksik laboratuvarları gibi çok çeşitli laboratuvarların bulunacağını belirtti.
Tuncer, enstitüde, üst düzey sporcuların kamp ve antrenman yapmasına olanak sağlamak ve performanslarının geliştirilmesi için hipoksik yaşam ortamlarının da yer aldığı dünya standartlarında bir spor kompleksinin bulunacağını aktardı.
Tuncer, “Hacettepe Üniversitesi, özellikle 2020 Olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandıracak sporcuların yetiştirilmesinin en büyük destekçisi olacaktır” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!