Hacettepe’den olimpiyat atağı

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe’den olimpiyat atağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 02:29

Türk sporcuların Londra Olimpiyatları’nda beklenen performansı gösterememesi üzerine harekete geçen Hacettepe Üniversitesi, enstitü kurma kararı aldı. Hacettepe Üniversitesi Senatosu “Spor Bilimleri Enstitüsü ve Spor Kompleksi” kurulmasını onayladı.

Haberin Devamı

HACETTEPE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Türkiye’nin Londra olimpiyatlarına ilk kez bu kadar kalabalık bir sporcu grubuyla katılmasına rağmen sergilenen başarısız performansın kendilerini üzdüğünü belirtti.Tuncer, “Önümüzde Japonya örneği var. 2001’de yeniden yapılanmaya gitmişlerdi. İlgili diğer makamlarla da işbirliği yaparak 2020 olimpiyatlarına Türk sporcuları en üst seviyede hazırlamak hedefimiz olacak” dedi.
Senatonun aldığı kararla ilgili açıklamalarda bulunan Tuncer, şunları söyledi:
“Kurulacak olan Spor Bilimleri Enstitüsü bünyesinde atletizm, jimnastik ve yüzme gibi temel sporlardan, mücadele, raket, kuvvet sporları, takım sporları ve diğer bireysel sporlara kadar hemen her spor dalında eğitimler olacak. Enstitüde, performansın değerlendirme ve geliştirilmesine olanak sağlayacak performans, egzersiz fizyolojisi, spor biyokimyası ve genetik analiz ve biyomekanik laboratuvarları da yer alacak.

Haberin Devamı

Dünya standartları

Enstitü, üst düzey sporcuların kamp ve antrenman yapmasına olanak sağlamak ve kamp ortamında sporcuların performanslarını değerlendirmek ve geliştirilmesi için dünya standartlarında bir spor kompleksini de içinde barındıracak. Spor Bilimleri Enstitüsü ve Spor Kompleksi ile birlikte dünya standartlarında sağlayacağı bilimsel yaklaşımlarla Hacettepe Üniversitesi, özellikle 2020 olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandıracak sporcuların yetiştirilmesinin en büyük destekçisi olacak.”
Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Haydar Demirel de, “Sporcularımızın başarısızlığına neden olan bilimsel ve teknolojik eksiklikleri giderme amaçlı bir girişimde bulunmayı benimsedik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!