Engellileri kamuya yerleştirme çalışmalarına devam

Güncelleme Tarihi:

Engellileri kamuya yerleştirme çalışmalarına devam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 13:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda engelli istihdamının kontenjan dolana kadar devam edeceğini söyledi

Çelik, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Yerleştirme kuralarının çekildiği törende yaptığı konuşmada bakanlık olarak engellilerin lehine üzerlerine düşen engellilerin kamuda istihdamı düzenlemesini gerçekleştirdiklerini belirtti. Kamuda 21 bin 900 özürlünün çalıştığını anlatan Çelik, bu sayının son 10 yılda yüzde 400 arttığını kaydetti.

Çelik, hayata geçirdikleri yeni düzenlemelerle, engellileri kamuda yerleştirme çalışmalarının kontenjan dolana kadar devam edeceğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de engellilerin sorunlarının çözümü için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.

Hiçbir ayrımcılık yapmadan görevlerini yerine getirdiklerini anlatan Şahin, “Hazreti Mevlana ve Yunus Emre'nin bakışıyla insanlarımıza ve insanlığa baktık. Hazreti Mevlana'nın söylediği gibi, 'dünya gözüyle bakarsanız yüzü, gönül gözüyle bakarsanız özü görürsünüz' dedik. Yunus Emre'nin söylediği gibi, 'sözü anlamak için, işitmek için can gerek, gönül gerek' dedik. Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde gönül gözüyle size baktık. Biliyorduk çok sorunlarınız var. Eğitimden sağlığa, istihdamdan ulaşılabilirliğe hepsine kendi sorunlarımız olarak baktık. Çözmek için takım olarak büyük bir gayret gösterdik. Bugün şu tablo o kadar önemli ki ve o kadar manidar ki” ifadelerini kullandı.

Şahin, bu tablonun sözün bittiği yer olarak tüm Türkiye tarafından görülmesini istediklerini söyledi.

Salonda bulunan engellilere, “780 bin kilometrelik Türkiye haritasında en önemli renk, en önemli desen, en önemli motif sizlersiniz” sözleriyle seslenen Şahin, engellilerin huzurlu olduğu sürece kendilerinin de huzurlu olacağını, onlar mutlu olduğu sürece kendilerinin de mutlu olacağını ifade etti.
Şahin, “Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla engellilere hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir

ÖSYM Başkanı Ali Demir ise konuşmasında, ÖMSS'nin Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ve dünyada benzeri olmayan bir merkezi sınav olduğunu ifade etti.
Sınavın memur adaylarının özür durumları, algılama ve öğrenme yetenekleri dikkate alınarak hazırlandığını anlatan Demir, 27 farklı soru kitapçığı ile 163 özür grubuna hitap edecek sınav yapıldığını söyledi.

Demir, özürlülerin sınava girmesini kolaylaştıracak her koşulun da sağlandığını bildirdi. ÖSYM Başkanı Demir, sınav kayıt bilgileri ile bir veri tabanı oluşturduklarını belirterek, “ÖMSS sadece sınav olmanın ötesinde ilgili kurumların birlikte çalışabileceğini göstermesi açısından örnek olmuştur” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!