Defne'nin hedefi 2016'da final yüzmek

Güncelleme Tarihi:

Defnenin hedefi 2016da final yüzmek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 12:40

Dünyanın en önemli spor okullarından biri olan İngiltere'deki Plymouth Koleji'nde okuyan Türk yüzücü Defne Kahraman'ın hedefi 2016 Olimpiyatları'nda final yüzen ilk Türk sporcu olmak.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda, yüzmede kadınlar 100 metre kurbağalama yarışlarında 15 yaşında altın madalyaya uzanan Litvanyalı Ruta Meilutyte'nin çalıştırıcısı Jon Rudd'un geçen yıl dikkatini çeken Defne Kahraman, yaklaşık bir yıldır İngiltere'de spor ve eğitim hayatına devam ediyor.

Plymouth Koleji'nde okuyan ve Plymouth Leander takımında yüzen 13 yaşındaki Defne'nin babası Tuncay Kahraman, kızının çok küçük yaşta lisanslı yüzücü olduğunu söyledi.

50 ve 100 metre serbest ile 50 metre kelebek yarışlarında minikler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu bulunan kızının bir yıldır Plymouth Koleji'nde okuduğunu hatırlatan baba Kahraman, Jon Rud'un Defne'nin derecelerini görünce kendisiyle çalışmak istediğini belirterek şöyle konuştu:
“Biz aile olarak Defne'nin spor ve eğitim kariyerinin lise ile birlikte yurt dışında sürdürmesi kararını verdik. Altıncı sınıfta okurken İngiltere'de yüzme ekolü olan üç okul ile yazışmalarda bulunduk. Bu okullardan üçünden de olumlu geri dönüş aldık. Plymouth Koleji ve aynı zamanda Plymouth Leander takımının yüzme direktörü Jon Rudd, Defne'nin yüzme derecelerini öğrenip, yarış kayıtlarını izledikten sonra mutlaka 2011-2012 eğitim yılından itibaren kızımın İngiltere'de olması için teklifte bulundu.”

“Jon Rudd çok ısrar etti”

Aldıkları tekliften dolayı mutlu olduklarını ama kızlarının çok küçük yaşta olmasından dolayı korktuklarını ifade eden Tuncay Kahraman, şunları kaydetti:
“Biz Defne'nin aileden ayrılması için çok küçük yaşta olduğunu, hem de İngilizcesinin orada eğitim alması için yeterli düzeyde olmadığını belirttik. Jon Rudd çok ısrar etti ve okul Defne'ye İngilizce ile matematik sınavı gönderdi. İmtihan sonuçlarının pozitif olması ile Defne geçen yıl temmuz ayında İngiltere'ye giderek Jon Rudd ile tanıştı. Burada havuza girdi ve sonra Jon Rudd Defne'nin yeteneğinden dolayı kendisine maksimum burs oranı olan yüzde 50'yi verdi. Sanıyorum bugüne kadar spor bursu ile yurt dışında eğitim hakkı kazanan en küçük sporcu Defne'dir.”

“Defne ile Hazal birlikte yüzecek”

Kızının Plymouyth Koleji'nde “elit yüzücüler” kategorisinde olduğunu söyleyen Kahraman, Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin en genç sporcusu olan Hazal Sarıkaya ile bu yıl birlikte yüzecek olmasından dolayıda mutluluğunu dile getirdi.

Defne'nin İngiltere'ye gittiği ilk zamanlarda yaşının küçük olmasından dolayı zorluk çektiğini dile getiren baba Kahraman, antrenör Jon Rudd'un sayesinde kızının uyum sorununu atlattığını ve kısa sürede isminden söz ettireceğini belirtti.

Defne'nin ileride Türk yüzmesinde büyük başarılara imza atacağına dair hem ailesinin, hem de Jon Rudd'un inancının tam olduğunu söyleyen Kahraman, kızının en büyük hedefinin 2016'da Rio de Janerio'da düzenlenecek olimpiyatlarda final yüzmek olduğunu vurguladı.

“Defne doğumundan itibaren yüzüyor”

Kızının doğumundan bu yana yüzdüğünü ve şu an da Türkiye'deki kulübünün Fenerbahçe olduğunu ifade eden Tuncay Kahraman, şunları kaydetti:
“Defne doğumundan itibaren Saroz'da denize girmeye başladı. Üç yaşında da yanında kimse olmadan denize girmeye başladı. Beş yaşındayken onu yüzerken gören İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü (İYİK) yöneticisi, Defne'yi kulüpleri bünyesine aldı. İlköğretime başladığı yıl Fenerbahçe Kış Okulu'na kaydını yaptırdık ve gittiğinin ilk haftasında kulüp tarafından yeteneği fark edilerek lisans çıkartıldı. İlköğretim 4, 5 ve 6. sınıfları Fenerbahçe Koleji'nde yüzde 100 spor bursu ile okudu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!