Bin kişi harmandalı oynayıp Guinness’e girecek

Güncelleme Tarihi:

Bin kişi harmandalı oynayıp Guinness’e girecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 15:02

Balıkesir’de 1990 yılında Dr. Mehmet Ali Çiçek tarafından kurulan, Balıkesir Folklör Araştırma Eğitim ve Turizm Derneği , bin kişi ile harmandalı oynayıp Guinness Rekorlar Listesi’nde yer almak için başvuruda bulundu. Listesi’nde yer almak için başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Balıkesir Folklör Araştırma Eğitim ve Turizm Derneği, başvurunun kabul edilmesinin ardından hazırlıklara başladı. Dr. Mehmet Ali Çiçek, Balıkesir için büyük bir prestij fırsatı yakaladıklarını vurgulayıp, 19 Mayıs 2013’te Atatürk Stadı’nda en az bin kişi ile rekor kıracaklarını söyledi.BAFAT Başkanı Dr. Çiçek, derneğin kurulduğu 1990 yılında, 40 kursiyer eğittiğini, Balıkesir Lisesi’nin kaymaklı gecesi ile Altınoluk Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikte yaptıkları gösterilerden sonra kursiyer sayısının hızla çoğaldığını ve 10 yılda her yaştan 2 binin üzerinde kursiyere halk oyunları öğrettiğini belirtti.

Çiçek, “Derneğimizin düzenlediği halk oyunları kursundan yararlanan öğrencilerimizden biri, Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geçtiğimiz yıl, 702 kişi ile Harmandalı oynayıp Guinnness Rekorlar kitabına girdiğini, Balıkesir’de de rekor denemesinin çok rahat yapılabileceğini söyledi. Öneriyi gündeme alıp dernek yönetim kurulu ile görüştük ve bin kişi ile rekor denemesi yapmayı kararlaştırarak başvurumuzu gerçekleştirdik. Şimdi yönetim kurulumuz ile birlikte hazırlıklara başladık. Hazırlık dönemi bir hayli uzun zaman alacak. Çünkü rekor denemesine katılmak isteyenlerin isimleri tek tek Guinness Türkiye Temsilciliği’ne bildirilecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra, önümüzdeki yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Balıkesir Atatürk Stadı’nda rekora imza atacağız. Rekor denemesi başvuru formu almak isteyenler derneğimize müracat edebilir” diye konuştu.Çiçek, Harmandalı Zeybeğini bilen herkesi Guinness için davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!