373 öğrenciye yeni kız yurdu

Güncelleme Tarihi:

373 öğrenciye yeni kız yurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 13:40

TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Özel Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'ndan 150'si ücretsiz olmak üzere 373 üniversite öğrencisi yararlanabilecek.


TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Özel Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'ndan 150'si ücretsiz olmak üzere 373 üniversite öğrencisi yararlanabilecek. Yurtta ücretli kalacak öğrenciler için TEV burs kriterleri aranmayacak.
 Genel ulaşım hatlarına ve üniversiteye yakın mesafede, Balçova'da yer alan 373 öğrenci kapasiteli Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda 3 kişilik 124 adet oda ile 1 adet engelli odası bulunuyor. Çamaşır makinesi-kurutma makinesi, ütü gibi kız öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek donatılan yurdun her odasında banyo, tuvalet ve 24 saat sıcak su ile dahili telefon mevcut. Yurtta ayrıca 5 adet 25'er kişilik çalışma odası, 7 adet PC laboratuvarı, 1 adet çizim odası, 1 adet TV izleme salonu bulunuyor. Profesyonel güvenlik ekibi tarafından 7/24 kamera ile izlenen yurtta kalan öğrencilere, 100 metre mesafedeki belediye spor tesislerinden ücretsiz yararlanma olanağı da sunuluyor. Ayrıca bu sene ilk defa verilecek olan Kişisel Gelişim Eğitimi ile öğrencilerin sosyal yaşamlarında daha etkili, verimli ve mutlu olmalarını sağlayacak teknik ve stratejiler öğretilecek.
TEV Özel Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu Bursu'na başvurmak isteyen öğrencilerin ailelerinin şehir dışında ikamet etmeleri gerekiyor. Uzak ilçelerde oturan öğrencilerin kabulünü ise komisyon değerlendiriyor.
TEV tarafından verilecek olan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurtları Bursu'ndan yararlanmak isteyen yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıran öğrencilerin, fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmaları; eğitimine devam eden öğrencilerin ise başarısız dersi olmaması veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2.5 (100 üzerinden 60) olması ile bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmaları gerekiyor. Bunlara ek olarak 3'ten fazla dersten başarısız olmamaları şartı da bulunuyor. Burslar, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrencilere öğrenim süreleri boyunca verilmeye devam ediyor.
Türk Eğitim Vakfı yurtlarına ayrıca ücretli öğrenci de kabul edilecek. Ücretli öğrenciler için TEV burs kriterleri aranmayacak. Devlet ve vakıf üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler ücret ödeyerek TEV yurtlarında kalabilecek. Burslarla ilgili başvurular hakkında detaylı bilgiye www.tev.org.tr adresinden ulaşabileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!