Beklenen yatırımcı gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Beklenen yatırımcı gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 00:00

Foça'da Foça Belediyesi’ne ait turistik tesis imarlı arazi için bugün ihaleye çıkıldı

İzmir’in turistik ilçesi Foça’nın Kumburnu Mevkisi’nde mülkiyeti  Foça Belediyesi’ne ait turistik tesis imarlı arazi için bugün ihaleye çıkıldı. Saat 14.00’da toplanan Encümen heyeti günler önce açıklanan ve şartnamesi hazırlanan proje için yatırımcı bekledi. Ancak ihale için başvuran kimse olmadı.
İncir, Orak, Fener Adaları ile İngiliz Burnu tarafından çevrilmiş doğal bir liman görüntüsü ve rüzgarları nedeniyle yelken, sörf ve diğer su sporlarının güvenle yapıldığı bir bölge olan Kumburnu’ndaki arazi, ilçedeki yatak kapasitesinin artırılması, bölge insanına istihdam ve turizme hareketlilik sağlanması amaçlarıyla yap-işlet-devret modeliyle turistik tesis yapılması için Foça Belediyesi tarafından ihaleye hazırlandı. 17 bin 561 metrekarelik arsa için 20 milyon 881 bin lira tahmini yatırım bedeli ve yıllık 104 bin 405 lira muammen kira bedeli belirlendi. İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onaylı bir proje olan 350 yataklı 4 yıldızlı otel yapılmak ve 49 yıllığına kiraya verilmek üzere ilan edilen ihaleye talip çıkmadı.
Konu ile ilgili encümen adına Foça Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven bir açıklama yaptı. Yurtseven “Proje için şartname alan ve teklif veren olmadı. Ancak projemizden vazgeçmiş değiliz. Yeni bir ihale tarihi belirleyecek ve ilan edeceğiz. Bu değerli arazinin, doğru bir yatırımcı tarafından değerlendirilerek turizme kazandırılacağına inanıyoruz” dedi.
CHP’li Belediye Başkanı Gökan Demirağ, atıl durumdaki Fransız Tatil Köyü’nde incelemelerde bulunmak üzere bir süre önce ilçeye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a belediyeye ait arazsiyle ilgili projeleri hakkında da bilgi vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!