Faciadan dönüldü

Güncelleme Tarihi:

Faciadan dönüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 00:00

İstanbul’daki Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi’nde, dün saat 10.30 sıralarında Genç Vernik, Düfa Boya, Kayalar Hammadde ve Genç Noroo’yu bünyesinde bulunduğu Kayalar Kimya fabrikasının bahçesinde yangın başladı.

Haberin Devamı

Fabrika bahçesine ham madde indirildiği sırada statik elektriğin tiner depolarına sıçraması sonucu başladığı öne sürülen yangında alevler kısa sürede büyüdü. Sık sık patlamaların meydana geldiği yangına İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasından 61 araç ve 235 personelden oluşan itfaiye ekipleri müdahale etmeye çalıştı. Ancak kuvvetli patlamalar nedeniyle ekipler, uzun süre yangına müdahale edemedi. Metrelerce yüksekliğe ulaşan alevler, yüksek gerilim hatlarını da kopardı.

İŞTE YANGINDAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

Saatlerce yandı

İtfaiye ekipleri ilk 2 saat fabrikanın dış kapısından yangına su sıkabildi. Önlem olarak alevlerden uzaktaki boya ve vernik tankları suyla soğutularak alevlerin sıçraması önlendi. Rüzgâr yön değiştirince alevler fabrikaya doğru yöneldi ve kısa bir süre sonra da yangın ana binaya sıçradı. Bununla birlikte patlamaların sayısı arttı. Yangın sırasında çevrede bulunan kimya fabrikalarının yakıt depoları da artan sıcaklığa karşı su sıkılarak soğutuldu.

Haberin Devamı

SAATLERDİR SÖNDÜRÜLEMEYEN YANGINDAN FOTOĞRAFLAR

PATLAMA ANI AMATÖR KAMERADA / WEB TV

Tonlarca köpük sıkıldı

Saat 15.45’te bir söndürme helikopteri ve 2 uçak yangın bölgesine su boşalttı. Müdahaleler sonucu yangının yayılması akşam saatlerinde engellenebildi, ancak yangın gece boyunca sürdü. Söndürme çalışmalarında 8 bin 600 ton köpük kullanıldığı açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!