"Cezaevi Restaurant" hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi Restaurant hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 18:02

ALTINDAĞ Belediyesi’nin yıkılmak üzereyken restorasyon çalışmaları ile müze haline getirerek Ankaralıların hizmetine açtığı Ulucanlar Cezaevi’nin kapalı bölümünün ardından, geçtiğimiz günlerde restorasyon süreci tamamlanan yarı açık kısmı da Ramazan ayında iftar yemekleri için kullanılmaya başlandı.
Restorasyonu 1 yılda tamamlanan ve kültür-kongre merkezi olarak hizmete açılan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nin 500 kişi kapasiteli restoran bölümü, 2 Ağustos tarihinde 29 Ekim, Alemdağ ve Önder Mahallesi sakinlerine verilen iftar yemeği ile görücüye çıktı. Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahalle sakinleriyle iftar programında bir araya gelen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, açıldığı günden bu yana Türkiye’nin dört bir yanından 120 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi projesinin ikinci etabı olarak tamamlanan Yarı Açık Cezaevi bölümünde de çok sayıda kültürel etkinliğin aynı anda gerçekleştirilebileceğini söyledi. Tiryaki, ayrıca Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nin restoran bölümünün Ramazan ayında iftar yemekleri için kullanılmaya başlandığını, kültür ve kongre merkezi olarak tüm tesisin ise bayramdan sonra açılacağını müjdeledi.
Yarı Açık Cezaevi, 500 kişilik restoran, cezaevi döneminden günümüze kadar korunan 200 kişilik sinema salonu, 350, 250, 100, 50 kişi kapasiteli farklı büyüklüklerde 4 adet toplantı salonu, kafe, meydan ve 150 araçlık otoparktan oluşuyor. Kültür merkezine dönüştürülen alan içerisinde ayrıca toplam 30 atölyenin yer aldığı bir de Sanat Sokağı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!