Kayseri Ankara’ya taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Ankara’ya taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 02:00

Kayseri, tarihi, kültürü ve yemek lezzetiyle üç gün boyunca Ankara’da yaşanacak.

Haberin Devamı

18-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Kayseri Tanıtım Günleri Ankaralıları bekliyor.

BAŞKENT Ankara, tarihi, kültürü, konukseverliği ve yemekleriyle Anadolu’nun gözde şehri Kayseri’yi ağırlamaya hazırlanıyor. 18-21 Ekim tarihleri arasında ATO Congresium Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Kayseri Tanıtım Günleri’nde Kayseri’nin güzellikleri yüzbinlerce ziyaretçi ile buluşacak. “Kadim Kent Kayseri” sloganıyla düzenlenecek olan etkinliklerde Kayseri kültürü tanıtılırken birbirinden ünlü sanatçılar da sahne alacak.

Kayseri’yi tanıtacağız

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ankara’da gerçekleştirilecek tanıtım günlerine Kayserilileri davet etti. Özhaseki, “Gelişen şehirlerde ilk olarak birlik ve beraberliğin olduğu görülüyor. Kayseri’ye bakıldığında birlik ve beraberliğin sağlamlağını görebiliriz. Örnek bir kent olarak gösterilen şehrimizin bilinen ve bilinmeyen tüm yönlerini bu etkinlik ile Başkentlilere tanıtacağız, anlatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hedef 500 bin ziyaretçi

Tanıtım günleri ile ilgili olarak tertip komitesi de bir açıklama yaptı. Komitenin yaptığı açıklamada şöyle denildi: “Tanıtım günlerinde Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Niğde, Aksaray, Bolu, Eskişehir ve Çankırı’dan da ziyaretçi bekleniyor. 500 bin Anadolu insanını Kayseri ile buluşturmak amaçlanıyor. Turizm potansiyelini artırmak, Erciyes’te kuvvetlenen kış turizmini ve dev çalışmaları Ankaralılara tanıtmak, Kayseri firmalarının Türkiye ve dünya pazarına yükseleceği bir basamak oluşturmak hedefleniyor.”

Cumhurbaşkanı da katılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı tanıtım günlerinde, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Kayserili bürokratlar ve iş adamları da hazır bulunacak. Dünyaca ünlü Oscar ödüllü Kayserili sinemacı Ellia Kazan’ın film gösteriminin yapılacağı etkinlikte sanatçı Yaşar sahne alacak. Mehter ve bando takımı gösterileri etkinlik süresince devam ederken, şehrin dünyaca ünlü mantısı, pastırması, sucuğu, börek ve sarmaları da standlarda Ankaralıların damak tadına hitap edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!