Olimpiyat oyunlarını izleme kılavuzu

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat oyunlarını izleme kılavuzu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 16:46

Bolt’a fırlatılan şişe olimpiyat oyunu izleme kurallarını hatırlattı.

Haberin Devamı

KİMİNE göre 8 milyon kimine göre 10 milyon biletin satıldığı Londra Olimpiyat Oyunları Londra’nın cazip bir turizm destinasyonu olmasının da etkisiyle dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi gördü. Dünyanın en eski uluslararası organizasyonlardan biri olan ve milyonlarca kişi tarafından izlenen olimpiyat oyunlarının organizasyonunu gerçekleştiren LOGOC şirketi, izleyiciler için bir kılavuz yayınladı.

Dün bir izleyicinin 100 metre erkekler koşusu başlamadan hemen önce dünya rekortmeni sporcu Usain Bolt’a su şişesi fırlatması nedeniyle tutuklanmasıyla gündeme gelen bu kılavuzdaki kuralları özetle şöyle derledik:

Görüntünüz yayınlanabilir

*Bilet Sahipleri, organizasyon kuruluşları tarafından atanmış veya yetkilendirilmiş görevliler tarafından kendilerinin fotoğraf, film veya ses kayıtlarının yapılabileceğini kabul etmiş sayılırlar.

Haberin Devamı

*Bu kuruluşlar, bilet sahiplerinin fotoğraf, film, ses kaydı veya görüntülerini para veya herhangi bir bedel ödemeksizin yayımlama, lisanslama veya kullanma hakkına sonsuza kadar sahiptirler.

Ama siz yayınlayamazsınız

*Olimpiyat Oyunları’nda bilet sahipleri tarafından çekilen görüntü, video ve ses kayıtları kişisel ve ev ortamı dışında hiçbir maksatla kullanılamaz.

*Bilet sahipleri video veya ses kayıtlarını sosyal iletişim ağlarının internet sitelerinde ve daha genel anlamıyla İnternet dahil olmak üzere hiçbir yerde lisanslayamaz ve yayımlayamaz.

Bilet sahipleri fotoğraf, video veya ses kayıtlarını ister İnternet ortamında ister başka ortamlarda olsun hiçbir koşulda ticari maksatlarla kullanamaz ve ticari maksatla kullanmaları için üçüncü partilere veremez.

Hangi kişisel eşyalar

*Olimpiyat mekanlarında çocukların bindiği oyuncak arabalar, bebek arabaları ve tekerlekli sandalyelere ayrılan sınırlı yer dışında kişisel eşyaları emanete bırakma olanağı yoktur.

*Bilet sahiplerinin mekanlara hangi nesneleri sokup sokamayacağını belirleme hakkı münhasıran organizasyon şirketi LOCOG’a aittir.

*LOCOG, mekanlarda el konulan veya içeri sokulması yasak olan nesneleri muhafaza etmeyecek olup, bilet sahipleri bu nesnelerin kendilerine iadesini talep edemezler.

Haberin Devamı

Yasak ve kısıtlı malzeme

*Bilet sahiplerinin ateşli silah, mühimmat, tehlikeli silah, eşya, patlayıcı madde, kimyasal veya yanıcı maddeleri mekanlara sokması yasaktır.

*Üzerinde bu malzemelerden herhangi birinin bulunduğu tespit edilen bilet sahiplerinin bu malzemelerine el konulur, bu şahıslar mekan dışına çıkarılır ve bu şahısların ilgili makamlar tarafından tutuklanmaları veya haklarında kovuşturma açılması söz konusu olabilir.

*Kişilere veya mala mülke zarar verebilecek veya seansların düzen ve asayişinde pürüz yaratabilecek nesneler (bunları belirlemede takdir sadece LOCOG’a aittir) mekanlara sokulamaz.

Yiyecek bile yasak

*Mekanlara yiyecek maddeleri (bebek mamaları hariç), alkollü ve alkolsüz içecekler (bebek sütü ve geçerli tıbbi gerekçesi olanlar hariç),

Haberin Devamı

*Hacmi 100 mililitreden daha büyük şişe veya kaplardaki sıvılar, enjektörler (geçerli tıbbi gerekçesi olanlar hariç), hayvanlar (yardım veya kılavuz köpekleri hariç), silahlar (çakı dahil),

*Yasa dışı uyuşturucu maddeler, diğer yasa dışı maddeler, havai fişekler, torpiller, direkler, bayrak direkleri, sopalar, büyük fotoğraf teçhizatı (üç ayaklı sehpalar dahil), beyzbol sopaları, büyük şemsiyeler ve diğer küt uçlu aletler, motosikletler, bisikletler, patenler, kaykaylar, veya diğer paten türleri, elektronik verici cihazlar,

Katılmayan ülke bayrağı yasak

*Olimpiyatlara katılmayan ülkelerin bayrakları, büyük bayrak veya bez afişler, borazanlar, düdükler, davullar, kaynana zırıltıları, müzik aletleri, lazerler veya LOCOG tarafından bir seansın düzen ve asayişini bozacağı düşünülen diğer cihazlar,

Haberin Devamı

*Üzerinde alameti farika veya reklam amaçlı başka işaret veya mesajlar bulunan nesneler, sahte/kaçak ürünler, toplar, raketler, frizbiler veya benzeri nesneler, çok miktarda madeni para, çakmaklar, her türlü reklam veya promosyon malzemeleri;

*Dini, siyasi, veya incitici içerik yahut kamu düzenine ve/veya ahlakına aykırı içerik taşıyan basılı malzemeler, cam veya başka malzemelerden yapılmış şişeler, mataralar, termoslar, buzdolapları, bavul veya çanta gibi büyük nesneler, ve genel olarak LOCOG’un nazarında tehlikeli yahut bir seansın düzen ve asayişine zarar verebilecek veya bunları aksatabilecek nitelikte olduğu düşünülen her türlü malzeme.

Haberin Devamı

Hangi davranışlar yasak

*Bilet sahiplerinin LOCOG’un nazarında tehlikeli bir durum yarattığı, bir şahsın kişisel güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, kamu düzenine aykırı olduğu, bir seansın düzenli biçimde gerçekleştirilmesini engellediği veya bir seansın keyifle seyredilmesinin karşısında pürüz çıkardığı düşünülen davranışlarda bulunmaları yasaktır.

*Bu tür davranış sergileyenler bilet parası iade edilmeksizin mekana alınmayabilir veya mekandan dışarı çıkarılabilirler.

Sarhoş gezmek yasak

*Her mekanda yasak olan davranışların bazılar ise şöyle: Kavga etmek, toplum içinde sarhoş gezmek, tütün mamulleri içmek, kumar oynamak, izinsiz para toplamak, pazarlama veya reklam mahiyetindeki her türlü faaliyet (şüpheye mahal vermemek için: bireysel veya toplu pusu pazarlama yöntemleri dahil);

*Sendikalarla, dini ve siyasi konularla ilgili faaliyet veya protesto gösterileri; izni olmayan kişiler tarafından veya izin verilmeyen (standlar, seyyar fast food restoranları, dinlenme yerleri vb) yerlerde mal satışı, izinsiz bilet satışı, cep telefonları veya diğer cihazlar (video kameralar, teypler vb) üzerinden izinsiz yayın ve/veya kayıt, izni olmayan gazetecilerin/muhabirlerin kayıt cihazı ve/veya video kameralarla mekana girmeleri, flaşla fotoğraf çekmek, yasak yerlere girmeye çalışmak,

Para toplamak yasak

*İzni olmadan başkalarından para veya başka şeyler istemek (örneğin girişte veya mekanın içindeki müzisyen veya şarkıcılar, yardım amaçlı para toplayanlar, dilenciler vb), biletli koltukların üzerine çıkıp ayakta durmak, seansın işleyişinde sorun çıkarmak (bazı seanslarda cep telefonu kullanımı da dahil olmak üzere), diğer bilet sahiplerinin seansı keyifle seyretmelerine engel olan davranışlarda bulunmak, diğer bilet sahiplerinin rahatını kaçırmak veya emniyetini tehlikeye atmak, ve LOCOG’un nazarında tehlikeli veya uygunsuz görünen diğer her türlü davranış.

Ve geç kalmak da yasak

*LOCOG seanslarda güvenliği sağlamak için üst araması yapabilir.

*Üstünün aranmasına karşı çıkan veya LOCOG tarafından ilan edilen kurallara ve güvenlik duyurularına uymayan bilet sahiplerinden kendilerine veya bileti satın alan kişiye para iadesi yapılmaksızın mekanı derhal terk etmeleri istenecektir.

*Bilet sahipleri mekana seansın başlama saatinden makul bir süre önce gelmiş olmalıdırlar. Mekana seans başladıktan sonra gelen bilet sahipleri numaralı koltuklarına gitmek için seansta uygun bir aranın verilmesini beklemek zorunda kalabilirler.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!