Hepinize teşekkür ediyorum

‘Ben aşçıyım. Sokaktaki insanlara ücretsiz hizmet verecek bir mutfak kurmayı tasarlıyorum. Böyle bir hayalim var. Ve o mutfakta yemek yapacağım.

Bu projeme destek verecek erkeklerle tanışmak istiyorum...’ Sizi, bu oyuna katılan bütün okurları, hepinizi tebrik ediyorum. Şurada saatlerdir yazdığınız mail’leri okuyorum. Tek tek, üşenmeden. Ve ne fark ediyorum biliyor musunuz: Sizler yenisiniz, komiksiniz, modernsiniz, başka türlü bir şeysiniz! Allah belamı versin, öylesiniz. Gazetede yazı yazan birinin -o ben oluyorum- sizin gibi sıradışı, farklı, ortalamanın çok üstünde okurlarının olması ne demek biliyor musunuz? Mutluluktan ölüyorum, heyecan ve gurur duyuyorum. Çünkü bu giriştiğim ‘oyun’, riskli bir oyundu. ‘Rumuz: Goncagül’ seviyesinde kalma tehlikesi büyüktü. Ama siz bu barikatı da devirdiniz. Sayenizde hep birlikte hem eğlendirici, hem de kadın-erkek ilişkilerine dair bilgi verici bir oyun oynar hale geldik.

Teşekkür etmiş miydim?

1- CİNSİYET...
2- YAŞ...
3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...

ERKEK

zekik@fleckmachine.com

RUMUZ: BALTO

Yaş:
Yolun yarısını geçin, üzerine yarım düzine, bir de onun yarısını ekleyin! İş: Makinalar, ah o makinalar. Beni tanımalısın: Bunu gerçekten yapmak isteyeceğinden emin değilim. Baltimore da işin ne? Nasıl birini aradığımı anlaman için: 5 dakika içinde, 5 parça valizle, cepte 5000 dolar parayla 5000 mil uzakta yepyeni bir hayata doğru maceralı bir yolculuğa çıkma kararı verebilir misin? Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Vazgeçilmeyecek hiçbir şey olmadığını öğrenecek kadar yaşlandım galiba, kendi yaşamım dahil. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Julie Andrews Captain. Azmin, kararlığın, direncin muhteşem ve mutlu sonu. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Beethoven/ Egmont üvertürü. Kısacık bir parça. Her türlü duygu bir arada: Acı, sevinç, ezilmişlik, zafer ve mutluluk. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ben yalan söylemem!’ En beğendiğim ünlü: Forest Gump. Ama Tom Hanks değil! En sevdiğim kitap: Orhan Pamuk Beyaz Kale. İnanılmaz bir dönüşüm öyküsü. ‘Geçici’ olduğunu düşündüğümüz değişimlerin çoğu zaman ‘kalıcı’, ‘kalıcı’ olduğunu düşündüğümüz eski alışılmış yaşantılarımızın ise ‘geçici’, yani geçmişte kaldığını farketmek üzerine sevimli bir kitap. Yatak odamda: İlkbahar sesleri, Johann Strauss, bazen de nefis bir Chopin var. En rahatsız olduğum an: Hani herşey dilinizin ucuna kadar gelir, dolar taşarsınız da, tam o anda bir şeyler olur söyleyecek hiç bir şey bulamayıverirsiniz ya, işte o an...



drposeidon77@yahoo.com

RUMUZ: MAVİ

Yaş:
26. İş: Doktor. Beni tanımalısın: Çünkü ikimizin de buna ihtiyacı var. Ama beraber çatlayıncaya kadar gülmeden önce, gözlerime bakarak daha derinleri görebilmeyi ögrenmelisin. Ve sana geriye hiçbir şey bırakmamacasına paylaşmayı öğretmeme izin vermelisin. Paylaşmalısın her şeyi benimle. Çünkü ben buna değerim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Benim eksiklerimi görebilmelisin. Bilmediklerimi bana öğretmelisin. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gülmek, sıcak bir banyo, müzik, bilgisayarım ve beni tamamlamasını beklediğim kadın. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Notting Hill. Julia Roberts tarafından terkedilen Hugh Grant, ‘Ain’t No Sunshine When She’s Gone’ şarkısı eşliğinde tek başına pazar meydanında yürürken, arka tarafta mevsimler ve insanlar sürekli değişmektedir. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Fallen (Evanescence)/ Come What May (Moulin Rouge)/ Sting. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Çok sevdiğim bir yakınım, karşımda günden güne erirken, çaresizliğimi ondan saklamaya çalışıp her şeyin düzeleceğine dair, içim kan ağlayarak çektiğim söylevler. En beğendiğim ünlü: Mel Gibson. En sevdiğim kitap: Homo Faber (Max Frisch.) Yatak odamda: Dinlenmek için ihtiyaç duyduklarım var. Yani yatağım, müzik setim ve dipsiz bir mavi. En rahatsız olduğum an: Spor salonunda bana asılmaya kalkışan ve olabilecek en nazik biçimde kovaladığım adamın bir sabah vapurda karşıma oturduğunu ve yer değiştirmek için çok geç kaldığımı farkettiğim an.



fakar41@hotmail.com

RUMUZ: EFERVESAN

Yaş:
24. İş: Serseri. Beni tanımalısın: Çünkü ben Tanrı tarafından kadınlara gönderilmiş bir hediyeyim! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Büyümeme yardımcı olacak (babamın deyimiyle adam olmama), tabii bunu bana hissetirmeden, beni boğmadan yapabilecek biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem dışında vazgeçemeyeceğim hiçbir şey yok. Ben hayatı hafifletmeye çalışıyorum, fazla yüke gerek yok! En sevdiğim film: High Fidelity. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Gipsy Kings, Bill Withers ‘Ain’t No Sunshine.’ Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Çıkarmadan 5!’ En beğendiğim ünlü: Nick Hornby, Rob Schneider, Mansur Foroutan. En sevdiğim kitap: Salinger/ Çavdar Tarlasında Çocuklar. G. G. Marquez/ Yüzyıllık Yanlızlık. Nick Hornby/ Fever Pitch ve About A Boy. Yatak odamda: Aslında bir şey yok. Bomboş. En rahatsız olduğum an: Ben rahatsız olmam, biraz fazla gevreğim haberin olsun!



syakup@hotmail.com

RUMUZ: PHOTO

Yaş:
29. İş: Moda fotoğrafçısı. Beni tanımalısın: Çünkü güzel kadınları izlemeyi ve fotoğraflamayı severim. Etrafımda düzgün insanlar olsun isterim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kendine güvenin var mı? Sanatçı bir kişiliğin var mı? Spor yapar mısın? Sigara içmiyorsun değil mi! Vazgçemeyeceğim 5 şey: Fotoğraf makinem, güzel kadınlar, spor, müzik ve seyahat. En sevdiğim aşk sahnesi: Nothing Hill. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Santana-Maria. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Şişman insanlara zayıflamışsın demek zorunda kalmak. En beğendiğim ünlü: Monica Belluci. En sevdiğim kitap: Zorba-Kazancakis. Yatak odamda: Tütsü, mum, müzik ve akvaryum var. Bir de ben. En rahatsız olduğum an: Çirkin ve aptal insanlarla konuşmak zorunda kalmak.



bgsbnny2003@yahoo.com

RUMUZ: YEŞİL

Yaş:
20. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın: Çünkü romantiğim, akrep burcuyum, yeşil gözlüyüm ve gamzelerim var. Ama benimle birlikte olursan pişman olmazsın demiyorum. Sizinle arkadaş olmak istiyorum hiç demiyorum. Ve bunları söyleyenlere gıcık oluyorum! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Eğlenceli, şen şakrak, lafını esirgemeyen, yani hafif patavatsız. Onu izlediğim ve konuşmadığım zamanlarda ‘Ne var?’ diye sormayan ve beni sürekli görmek istemeyen biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, kitaplarım, seks, olursa sen ve uyku. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Nothing Hill’deki Julia Roberts ve Hugh Grant. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Beethoven/ 7. Senfoni. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Sevgilimin olmadığı dönemlerde kız arkadaşlarımın ‘Neden senin sevgilin yok?’ tarzındaki sorularına ‘Şu an ihtiyacım yok’ demem. En beğendiğim ünlü: Kemal Tahir, Ahmet Altan, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Sting, Marc Antony. En sevdiğim kitap: Kemal Tahir’in bütün kitapları ve Gabriel Garcia Marquez’den Yüzyıllık Yanlızlık. Yatak odamda: Huzur, rahatlık, kitaplarım, kadınlarım (resimler) var. Ama rahatlığın ötesindeki konforu sen yaratacaksın. En rahatsız olduğum an: Tanımadığım insanların arasında olmak. O zaman kendimi fazla ve yanlış yerleştirilmiş bir eşya gibi hissediyorum.


KADIN


bedrana65@hotmail.com

RUMUZ: SADE

Yaş:
39. İş: Aşçı. Beni tanımalısın: Tanımasan da olur aslında. Benimki sadece merak. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kafamdaki projenin gerçekleşmesine yardım edecek biri. Sokakta yaşayan insanların yemek yemeleri için bir mutfak tasarlıyorum. Böyle bir hayalim var ve ben o mutfakta yemek yapmak istiyorum. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Sadece oğlum. En sevdiğim aşk filmi: Yok. En sevdiğim albüm: Ruh halime, yaşıma göre değişiyor. Şu sıralar halk muziğini severek dinliyorum. En beğendiğim ünlü: Cesur insanları seviyorum. En sevdiğim kitap: Bir İnsan. Yatak odamda: Kitaplarım, yatağım, bir de bir duvar dolusu bana gonderilmiş kartpostal var. En rahatsız olduğum an: Tansiyonumun ölçülmesi!



fnshn@yahoo.com

RUMUZ: MBLFL

Yaş:
37. İş: Yönetici. Beni tanımalısın: Çünkü bu şansı bir daha yakalayamazsın, bugün canım oyun oynamak istedi. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Ortalamanın epey üzerinde olman gerekir, entelektüel, güçlü, kibirli, biraz maço, biraz da şakacı, azıcık da çılgın, çok da başarılı, komplekssiz, çekici ve sonra yaşın yaşıma, tarzın da tarzıma uymalı. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kızım, ailem, şarap, gülmek ve botoks. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Hatırlamıyorum ki. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: 35 yaşındayım! En sevdiğim kitap: Rüzgar Gibi Geçti. Yatak odamda: Bir çok şey var. Sıkıldım artık bu sorulara cevap vermekten! En rahatsız olduğum an: Şu an. Ve uçakta okyanusun üzerinde olmak!



sehbalim@mynet.com

RUMUZ: ŞEHBAL

Yaş:
24. İş: Koskacaman bir şirketin dev dosyalarının arasında muhasebe yapmaya çalışıyorum. Beni tanımalısın: Çünkü yok ki benden daha şakacı, yok ki daha muzip ve yok ki benden daha sevgili sana. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Gülümse kibirli olma yeter. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Çikolata, müzik, arkadaşlarım, işim ve kabul edersen sen. En sevdiğim albüm: Sertab Erener/ No Boundaries; Various/ Love actually; Sefarad/ Sefarad. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sana aslında öyle demek istememiştim...’ En beğendiğim ünlü: Julia Roberts. En sevdiğim kitaplar: Osman Pamukoğlu/ Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok ve Tuna Kiremitçi/ Git Kendini Çok Sevdirmeden. Yatak odamda: Televizyonum, yerde serili kocaman peluş köpeğim ve günlüğüm var. En rahatsız olduğum an: Kişiliksiz insanlara ‘Anlıyorum’ dedikleri halde, anlamadıkları konuları tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmak. (Bööö!)



immychoo_girl2000@yahoo.com

RUMUZ: ZOR KADIN

Yaş:
25. İş: Art Director. Beni tanımalısın: ‘Sıradan’ olduğunu düşündüğün hayatını, ‘sıradışı’ bir kızın değiştirmesini istiyorsan, güzellik ve zekanın birlikteliğine inanıyorsan, eğlenceye ve sürprizlere açıksan, iyi olur beni tanıman. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Vanilla Sky’daki haliyle Tom Cruise gibi biri. Ve tabii estetik duygusu gelişmiş, çok zor beğenen, zeki, espri yapabilen ve kendisiyle dalga geçebilen. Bulunduğu ortamı, durumu sorgulayan ve gelişime açık, seçici, kendine değer veren, tatil programı yapmayı bilen, hatta yaz İstanbul’dan önce Antalya’da başladığında Hillside SU’da sürpriz bir hafta sonu organize etmeyi düşünebilen, Joan Miro’nun kim olduğunu bilen, suşi seven, komplekssiz, trendy giyinen, ‘Friends’e bayılan ve plazma TV’li süper bir dvd koleksiyonuna sahip olan. Çok şey istiyorum ama en azından ne istediğimi biliyorum! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Rüya görmek, kalite, internet, stiletto giymek ve Starbucks! En sevdiğim aşk filmi: Almodovar/ Konuş Benimle. En sevdiğim grup/albüm: U2 /POP. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Yeni çıkmaya başladığım veya görüştüğüm kişiye bir daha beni aramaması için ‘Eski erkek arkadaşımla barıştım, bir kere daha denemeye karar verdik’ demem. En beğendiğim ünlü: Giyim tarzıyla Sarah Jessica Parker. En sevdiğim kitap: GG Marquez- Yüzyıllık Yalnızlık. En rahatsız olduğum an: Bilerek telefonuna veya mesajına cevap vermediğim birine daha sonra nedenini uyduruk yalanlarla açıklamaya çalıştığım zamanlar.



babydyke86@hotmail.com

RUMUZ: LİSELİ

Yaş:
17. İş: Lise ögrencisi. Beni tanımalısın: Çünkü bu sayfayı okuduğuna göre benim gibi azıcık çatlak, maceracı ve yaramazsın! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Klasik olma, kalıplarını zorla yeter! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Alışveriş, dans, ailem, seyahat ve kitaplarım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Ayrım yapmak zor. İçinde aşk barındıran her şey güzel degil mi zaten? En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: O günkü ruh halime göre değişir. Fantazi müzik ve arabesk hariç, her tür müziği sevebilirim. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Seninle çıkamam. Sendeki bir kusurdan kaynaklanmıyor. Sorun bende!’ En beğendiğim ünlü: David Beckham, Brad Pitt, Yunus Günce, Batuhan (Duman.) Hepsi birbirinden taş! Yatak odamda: Akla gelebilecek her şey var. Mumlardan deniz kabuklarına, gitardan tenis raketine kadar. Şu anda: Sevgilimle el ele olmak isterdim. Bir de sarhoş.



rainbow_774@hotmail.com

RUMUZ: RAINBOW

Yaş:
27. İş: Yönetici. Beni tanımalısın: Çünkü onca insanın içinden sana sesleniyorum! Farkıma varabildin mi? ‘Evet’ ise beni tanımalısın. Olmamam gereken yerde arıyorum çünkü seni...Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Toplumun ‘normal’ saydıklarının dışındaysan, tutkulu, zeki ve hoşsan, varlığını tüm hücrelerimde hissettirip diğer yandan her zaman çözmeye çalışacağım kadar zorsan, anlayışlı, hassas, eğlenceli ve biraz kıskançsan ben seni arıyorum demektir! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, dostlarım, işim, olduğu zamanlarda sevgilim ve seks. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Amiee ve Jaguar / Seviştikleri ilk sahne, heyecandan titreyerek ağlamaları. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Life for Rent/ White Flag/ Dido. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Aslında sen çok iyi hoş birisin, problem bende’ ya da ‘Tabii ki heteroseksüelim!’ En beğendiğim ünlü: Pink, Angelina Joe, Luke Perry. En sevdiğim kitap: Doğmamış Çocuğa Mektup (Oriana Fallaci.) Yatak odamda: Ben ve gerçeklerim var...


Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları