Kriz, İtalya ve Almanya arasında ipleri gerdi

Güncelleme Tarihi:

Kriz, İtalya ve Almanya arasında ipleri gerdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 22:29

İtalya Başbakanı Mario Monti’nin, Euro Bölgesi’ndeki Kuzey ve Güney ülkeleri arasında önemli bir sınır olduğunu bunun da her iki tarafa karşılıklı zararı olduğu eleştirisinde bulunması, diğer AB liderleri tarafından sert tepki gördü.

Haberin Devamı

Monti’nin “Ülkelerin öncelikli olarak yapması gereken şey, Avrupa’nın nereye doğru gittiğini değil, gerçek durumunu anlatmasıdır” çıkışına üstü kapalı bir şekilde yanıt veren Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, “Avrupa’da zayıflayan değil, güçlenen bir demokratik meşrulaştırmaya ihtiyacımız var. Krizde de olsa parlamentonun rolü hayati derecede önemli” diye konuştu.

AB’de psikolojik dağılma

Almanya’nın Der Spiegel dergisine konuşan Monti, 17 üyelik Euro Bölgesi’nde yaşanan anlaşmazlıkların borç krizine karşı ortak bir politikayla hareket etmenin önüne geçtiğini belirterek, “Bu durum AB’nin geleceğine zarar veriyor. Geçtiğimiz yıllarda Euro Bölgesi içinde yaşanan çatışmalar Avrupa’da psikolojik bir dağılma olduğunu göz önüne seriyor” dedi. Gerilen iplerin ardından, Westerwelle, “Borç krizi sinirlerimizi gerdi ancak üslubumuza dikkat edelim” diyerek uyarısını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!