Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan derhal çekilin

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan derhal çekilin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 00:00

Muğla’nın Datça ilçesindeki Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen Milli Anayasa Forumu’nun 62’nci toplantısı dün gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP’nin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda olmasının parti tabanında rahatsızlık yarattığını söyledi. AK Parti’nin 326 milletvekiline sahip olduğunu ve arzu ettiği takdirde 5 milletvekilinin de desteği ile istediği anayasayı halkın önüne götürebileceğini hatırlatan Aldan, şöyle konuştu: “AKP, yeni bir anayasa istiyor. Çünkü küresel güçler, Türkiye’de rahatça dolaşabileceği bir anayasa istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan için her şey bir araçtır. Gerekirse, milliyetçi bir anayasa ile karşımıza gelebilir.”
Karşı devrim anayasası
CHP ve MHP’yi Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan çekilmeye davet eden İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey de şunları söyledi: “Anayasaları namlular yapar. Ya devrim olur, devrimci anayasa yapılır. Ya da karşı devrim olur, milletin anasını ağlatacak anayasalar yapılır. Geldiğimiz noktada karşı devrim anayasası ile karşı karşıyayız. CHP ve MHP milletvekilleri derhal uzlaşma komisyonundan çekilmelidirler. Bugün öncelikli görevimiz, AKP’den kurtulmaktır. Atatürk’ün meclisini kurmak için, hepimizin birleşmesi yazım. Atatürk birliğini oluşturmalıyız.” Toplantıda Milli Anayasa Forumu Genel Sekreteri Haluk Dural ise yeni anayasa ile Türkiye’nin üniter devlet yapısının ortadan kaldırılmak istendiğini savundu.                              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!