Muhteşem Yüzyıl ve Yalan Dünya tescillendi

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl ve Yalan Dünya tescillendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 00:00

Milyonları ekran başına kilitleyen diziler ve ünlü isimler marka tescili için sıraya girdi. Kuzey Güney, Yalan Dünya, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin yanı sıra Can Bonomo ile Ahmet Kaya için marka başvurusu yapıldı.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin 120 bine yakın marka başvurusuyla Avrupa’da 1’inci sırayı aldığını belirterek, “Bize pazardaki marka lazım, dolaptaki değil. 2023’te küresel çapta en az 10 tane marka hakkımız olsun istiyoruz” diye konuştu.

Tırnak boyama makinesi

Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan ilginç patent başvuruları arasında yumurta pişiren buzdolabı, tırnak boyama makinesi ve simitmatik de var. Türk Patent Enstitüsü’ne son dönemde milyonların izlediği Suskunlar, Kuzey Güney, Muhteşem Yüzyıl, Yalan Dünya, Hayat Devam Ediyor ve Seksenler gibi dizilerden marka tescil başvurusu yapıldı. Muhteşem Yüzyıl ve Yalan dünya tescillendi, diğerlerinin tescil süreci devam ediyor.

Bonomo tescil bekliyor

Eurovision temsilcisi Can Bonomo da yıl içinde “Eğitim hizmetleri, sempozyum düzenleme, kültür ve eğlence hizmetleri, dergi, kitap, gazete yayınlama hizmetleriyle TV programı yapma başlıkları için marka tescil başvurusunda bulundu. Ahmet Kaya için 2011’de yapılan başvuru da tescil aldı. Kaya için, “Kağıt, ambalajlama, poster, pul, badana ve boya işleri için fırça ve rulo” alanlarında tescil alındı. 2011’de 7 bin 262 yerli ve 6 bin 223 yabancı olmak üzere toplam 13 bin 485 patent ve faydalı model başvurusu yapıldı. 2011’de Türkiye’nin yerli patent başvurularındaki artış oranı yüzde 26 oldu. 2012 yılının ilk 6 ayında yerli patent ve faydalı model başvuruları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 4 bin 202’ye, yabancı patent ve faydalı model başvuruları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak 3 bin 470’e yükseldi. 2011’de Türkiye orijinli 541 uluslararası patent başvurusu (PCT) yapıldı.

Haberin Devamı

Başvuruda ilk sıradayız

2011’de 103 bin 747 yerli ve 13 bin 976 yabancı olmak üzere toplam 117 bin 723 marka başvurusu yapıldı. Bu sayılar bir önceki yıla göre yerli marka başvurularında yüzde 43, toplam marka başvurularında yüzde 38’lik artışa denk geliyor. Türkiye ulusal marka başvurularında Avrupa’da 1’inci sırada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!