TRT'nin bu kararı çok tartışılır

Güncelleme Tarihi:

TRTnin bu kararı çok tartışılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 21:53

Türkiye bugün kader maçlarına çıkacak Filenin Sultanları ile Potanın Perileri’ne kilitlenirken, TRT’nin naklen yayın programı her şeyi alt üst etti.

Haberin Devamı

Olimpiyat Oyunları’nı başladığı günden bu yana TRT Spor’dan ve TRT HD kanalından yayınlayan TRT’nin bugün saat 22.00’de, aynı anda  başlayacak önemli iki karşılaşmanın verileceği kanallarda yaptığı seçim kamuoyunda tartışma yarattı.

Kadın Voleybol Milli Takımımız’ın Amerika Birleşik Devletleri ile oynayacağı maçı TRT Haber kanalına kaydıran TRT yönetimi, Kadın Basketbol Milli Takımımız’ın Hırvatistan’la yapacağı grup ikinciliği maçını ise diğer kanallarına nazaran daha az kişiye ulaşan  TRT HD kanalına aldı..

Bilindiği gibi TRT HD kanalı ancak özel HD sistem bir decoder ile izlenebiliyor..

TRT, her gün yayın yaptığı TRT Spor kanalından ise normal olimpiyat yayınını sürdürme kararı aldı..TRT’nin Potanın Perileri’nin maçı yayınlayacağı kanal ile ilgili döndürdüğü tanıtımlar tepkiye neden oldu. Sporseverler devlet kurumunun böylesine önemli bir karşılaşmayı daha çok kişiye ulaşan bir kanaldan yayınlanması konusunda tepkilerini dile getirmeye başladılar. Bilindiği gibi TRT’nin, TRT Spor ve TRT Haber dışında TRT 1 kanalı başta olmak üzere 16 TV kanalı bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!