Olimpiyatlarda kart harcamaları yarım milyar Euro'yu aştı

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlarda kart harcamaları yarım milyar Euroyu aştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 00:00

Olimpiyat Oyunları döneminde İngiltere'deki yerel ve uluslararası harcamaları izleyen “Visa Londra 2012 Oyunları Harcama Raporu”na göre, 23-29 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'deki yabancı ziyaretçiler Visa kartları ile toplam 565 milyon Euro'luk alışveriş yaptı.

Haberin Devamı

Olimpiyat Oyunları'nın ilk haftasında yabancıların yaptığı harcamalarda ilk üç sırayı perakende, hizmet ve eğlence sektörleri aldı. 2011 yılına göre yüzde 4 artış göstererek 156 milyon Euro'ya ulaşan perakende sektörü harcamalarını, 109 milyon Euro ile hizmet sektörü izledi. Eğlence sektörü ise 77 milyon Euro ile üçüncü olurken, bu sektörde tiyatro harcamaları öne çıktı.

En çok Amerikalı turistler harcama yaptı

23-29 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'de toplam 69 milyon Avro harcama yapan Amerikalılar, yabancı ziyaretçiler arasında ilk sırada yer aldı. Japonlar 41 milyon Euro ile ikinci, Fransızlar ise 33,6 milyon Euro ile üçüncü sıradan listeye girdi.

Yabancı ziyaretçilerin 23-29 Temmuz haftasında yaptıkları alışverişlerin ortalama işlem tutarı ise 74 Euro oldu. İşlem başına en yüksek harcama yapan ülkeler listesinde, Çin ortalama 257 Euro ile ilk sıraya yerleşti. Listede, Birleşik Arap Emirlikleri 229 Euro ile ikinci, Hong Kong 171 Avro ile üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

İçecek harcamaları yüzde 8 arttı

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni tüm dünyayı olduğu gibi ev sahibi İngilizler'i de ekran başına kilitledi. Açılış törenini İngiltere'de 27 milyon kişinin televizyonlardan seyretmesi, içecek harcamalarının bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 8 artış göstermesine neden oldu.

23-29 Temmuz tarihleri arasında İngilizlerin Visa kartları ile yaptıkları tüketici harcamaları ise toplamda 8,9 milyar Avro'ya ulaştı. Bu dönemde, yiyecek ve içecek harcamaları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7, bir önceki haftaya göre ise yüzde 4 arttı. Otel ve restoran harcamaları da haftalık bazda yüzde 2 artış gösterdi.

Spor malzemesi satışlarında yüzde 6 artış oldu

Olimpiyat Oyunları'nın başladığı ilk haftanın sonunda, İngiltere'de spor malzemesi satışlarında da artış yaşandı. Rapora göre, spor malzemesi satışları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 6, bir önceki haftaya göre de yüzde 10 oranında arttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!