Müzik devi BMG, Doğan Grubu'yla imza attı

Güncelleme Tarihi:

Müzik devi BMG, Doğan Grubuyla imza attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2001 01:52

Dünya müzik piyasasının en büyüklerinden BMG, Doğan Grubu şirketlerinden Doğan Music Company (DMC) ile işbirliği anlaşmasını önceki gün imzaladı. Anlaşmaya göre BMG'yi Türkiye'de DMC temsil edecek ve iki grup toplam 1.200 albümle Türkiye piyasasında büyük bir atılım yapacak.

DMC Genel Müdürü Ercan Saatçi ile BMG Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Bernd Fakesch'in imza koyduğu anlaşmaya ile dünyaca ünlü yıldızlar Türkiye'ye gelecek ve yeni albümlerini bizzat kendileri tanıtacak. Türk müzikseverler de dünya starlarının albümlerini Amerika ve Avrupa ile aynı anda TÜrkiye'de de satın alabilecekler. 1995'ten beri Türkiye'de faaliyet gösteren BMG'nin portföyünde, Whitney Houston, Elvis Presley, Dido, Eros Ramazzotti, Santana, Kenny G., Tony Braxton, Modern Talking, Lisa Stansfield, Faithless, Alabama gibi dünyaca ünlü süperstarlar bulunuyor. Merkezi New York, Time Squere'de bulunan Bertelsman AG'nin global müzik bölümünü oluşturan BMG'nin yıllık cirosu 17.6 milyar doları buluyor. BMG dünya genelinde 79 bin çalışana sahip.

BMG ayrıca, internet üzerinden satış ve pazarlama yapan müzik şirketleri arasında da lider konumda. Şirket ‘‘www.click2music.com’’ ana web sitesi ve dünya genelinde yaygın bağlantılı 40 civarında müzik ve lifestyle web sitesinin de sahibi.

BMG'de hangi starlar var?

Air Supply

Alan Parsons Project

Annie Lennox

Aretha Franklin

Barry White

Chaka Khan

Daniela Mercury

Dido

Eiffel 65

Elvis Presley

Eros Ramazzotti

Five

Joy Enriquez

Kenny G

Lisa Stansfield

Lou Bega

Modern Talking

Monica

Nino

Patti Smith

Run D.M.C.

Santana

Sarah Mclahlan

Toni Braxton

Vangelis

Vaya Con Dios

Whitney Houston
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!