Artık devler liginde değil

Güncelleme Tarihi:

Artık devler liginde değil
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2012 14:06

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, şirketinin borsadaki kötü performansı ve piyasa değerinin 50 milyar dolardan fazla gerilemesi ile dünyanın en zengin 10 teknoloji milyarderi listesinden düştü.

Haberin Devamı

Facebook'un 28 yaşındaki CEO'su Zuckerberg'in mal varlığı, ÅŸirketin borsada iÅŸlem gören hisselerinin yüzde 4 daha deÄŸer kaybetmesi nedeniyle bir günde 423 milyon dolar eridi.Â

Mal varlığı 10.2 milyar dolara gerileyen Zuckerberg, Bloomberg haber ajansının 'en zengin on teknoloji milyarderi' listesinin 10'uncu sırasında yer alan yazılım şirketi SAS Institute'ün kurucusu James Goodnight'ın 400 milyon dolar gerisine düştü.

Zuckerberg'in serveti elindeki 503.6 milyon adet Facebook hissesinden kaynaklıyor. Bunun dışında CEO'nun elinde 150 milyon dolar nakit para ve diğer varlıklar da var.

ABD'li banka Wells Fargo Private Bank'in yatırım danışmanı uzmanlarından Ron Florance, "Zuckerberg bu durumu sadece duygusal açıdan umursayabilir. Şu anda daha çok Facebook'un hisse değerini yüksek tutmakla ilgileniyor. Beş parasız kalmak da çok umrunda değil" dedi.

Haberin Devamı

YÃœZDE 47 GERÄ°LEDÄ°

Öte yandan Facebook'un hisseleri halk arz edildiği Mayıs ayından bu yana aşırı derecede değer kaybı yaşadı. Halka arz fiyatı 38 dolar olan hisseler dünkü yüzde 4'lük düşüşle birlikte 20.04 dolara kadar geriledi. Böylece aradan geçen dönemdeki düşüş yüzde 47'ye ulaştı.  

Facebook'un piyasa değeri de 96 milyar dolardan 43 milyar dolara kadar düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!