Phelps'ten büyük üçleme

Güncelleme Tarihi:

Phelpsten büyük üçleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 10:19

Erkekler 200 metre bireysel karışık finalinde Michael Phelps, 1:54.27’lik derecesi ile Olimpiyat şampiyonu oldu. ABD'li sporcu bir dalda üst üste üç Olimpiyat şampiyonluğu elde eden ilk erkek yüzücü oldu.

Haberin Devamı

Londra Olimpiyatları'nda, yüzmede erkekler 200 metre ferdi karışık yarışında ABD'li Michael Phelps, altın madalya kazandı ve bu olimpiyatlardaki ilk bireysel madalyasını kazandı.

400 metre bireysel karışıkta geçildiği Ryan Lochte’yi bu sefer alt etmekte kararlı olan ABD’li yüzücü, kelebek stilde başlayan yarışta bir anda öne fırladı. İlk dönüşü dünya rekoru temposundan daha iyi şekilde dönen Phelps, Lochte’nin 0.16 saniye önünde yer alıyordu. Kurbağalamada daha da gerilere düşen Lochte, vatandaşını zorlamaktan uzaktaydı.

eurosport'un haberine göre; Serbest stilde rakiplerini yanına yaklaştırmayan 27 yaşındaki Phelps, Londra’da bireysel dalda ilk altın madalyasını elde ederken, toplam Olimpiyat madalya sayısını 20’ye yükselterek inanılması güç olan rekorunu da geliştirmiş oldu.

Haberin Devamı

200 bireysel karışıkta gümüş madalya 1:54.90 ile Ryan Lochte’ye giderken, bronzun abonesi Laszlo Cseh, 1:56.22 yine podyumun üçüncü basamağında kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!