Ergenekon duruşmasından notlar

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon duruşmasından notlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 15:43

Bugün görülen Ergenekon davasının duruşmasında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tanık olarak dinlendi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise 3 ay sonra ilk kez duruşmaya katıldı.

Haberin Devamı

İŞTE DURUŞMADAN NOTLAR:

- Orgeneral Hasan Iğsız, CHP İzmir Milletvekili, Gazeteci Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, emekli Albay Dursun Çiçek, İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık duruşmayı izledi. Tutuksuz sanıklardan Nusret Senem, Ertuğrul Orta, İlyas Çınar ve emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da salondaydı.

- Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ilk verilen aranın ardından salona geldi. Bu İlker Başbuğ’un yaklaşık 3 aydır katıldığı ilk duruşmaydı. İlker Başbuğ Hurşit Tolon’un yanındaki sandalyeye oturarak selefi olduğu Hilmi Özkök’ün ifadesini dinledi.

- CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Sedat Peker duruşmaya gelmedi.

Haberin Devamı

- Duruşmayı aralarında Balyoz Davası’nın 1 numaralı sanığı Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’ın da aralarında bulunduğu 78 kişi izleyici olarak katıldı.

- Duruşmada 18 avukat vardı.

- Tuncay Özkan sandalyede yan oturup elini başına dayayarak izledi. Arada gazetecilerin oturduğu bölüme baktı. Mahkemenin verdiği arada gazetecilerin oturduğu yere yaklaşarak, “Görüşme kayıtlarından bahsediyorlar. Nerede diye soruyorum. Ama ortada yok. 4 yıldır tutukluyum” dedi.

- İbrahim Şahin duruşmayı tutuklular için ayrılan bölümün en arka sırasında izledi. Duruşmanın çoğunluğunda uyukladı.

- Davanın tutuksuz sanığı gazeteci Güler Kömürcü duruşmanın bir kısmında kitap okudu. Daha sonra yanına tutuklu sanık olan eşi emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk geldi. 2008 yılından bu yana evli olan çift duruşmayı aradaki paravana rağmen baş başa vererek izledi.

- Davanın tutuklu sanıklarından Yalçın Küçük duruşmayı ön sıralarda izleyenler arasındaydı. Boynunda kırmızı bir atkı, gözünde ise kalın kemikten siyah renkli gözlükleri takılıydı. Dirseğini sandalyeye, yumruk yaptığı elini ise elmacık kemiğine dayamıştı. Mahkemenin verdiği arada kalpağını başına takıp izleyicilerin olduğu bölüme yaklaştı.

- Islak imza tartışmasıyla gündemden düşmeyen davanın tutuklu sanığı Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek duruşma boyunca sürekli not tuttu. Kucağında büyük bir evrak çantası taşıyordu. Hemen yanındaki sandalyede aldığı notlar ve Türk Ceza Kanunu kitabı vardı. Dursun Çiçek’in oturduğu yerin hemen yanında, avukatlara ayrılan bölümde kızı İrem Çiçek vardı. Dursun Çiçek zaman zaman notlardan başını kaldırıp kızına çeşitli sorular sordu.

Haberin Devamı

- Ümraniye’deki bir gecekondunun çatısında bulunan ve Ergenekon soruşturmasının başlangıcı kabul edilen el bombalarının sahibi olduğu gerekçesiyle soruşturmanın başından beri tutuklu olan Astsubay Oktay Yıldırım’ın sol bacağı aksıyordu. Silivri Cezaevi’nde Yazar Soner Yalçın’la koğuş arkadaşlığı yapan Oktay Yıldırım duruşma süresince zaman zaman ayağa kalkıp yürüdü.

- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek mahkemenin verdiği arada izleyicilerin olduğu bölüme giderek, Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’a eşinin sağlık durumunu sordu. Nilgül Doğan’ın yazdığı “Adını Siz Koyun” kitabını okuduğunu ve beğendiğini söyleyen Doğu Perinçek, “Eşinize selam söyleyin” demeyi de ihmal etmedi.

Haberin Devamı

- Ara sırasında izleyici tarafından bir kişinin, “İkinci kurtuluş savaşı. Burada sanık olmak onurdur” diye sesini yükselttiği duyuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!