"8 yıl sonra daha iyisini yapabiliriz"

Güncelleme Tarihi:

8 yıl sonra daha iyisini yapabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 17:30

Gençlik ve Spor Bakanı (GSB) Suat Kılıç, Londra'da dünya medyasının önemli isimleriyle biraraya gelerek, İstanbul hakkında bilgi verdi.

GSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Kılıç, Londra'da uluslararası medyanın önde gelen isimleriyle biraraya geldi. Açıklamada, Kılıç'ın yabancı medya mensuplarını İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığı hakkında bilgilendirdiği belirtildi.

Açıklamada Bakan Kılıç'ın, “Olimpiyat adaylığının arkasında güçlü bir hükümet desteği var. Adaylık konusunda sessiz ve ikili ilişkilere dayalı bir trafik yürütüyoruz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) kurallarına uygun çok sayıda görüşme yaptık. Londra'daki temaslarımızı, düşünmek, anlamak ve dinlemek çerçevesinde görüşmeler olarak nitelendirebilirim. Londra deneyiminden çok şey öğrendik. Daha iyisini yapabilmek için Londra'yı anlamak lazım. Londra, olimpiyat çıtasını yükseltmiştir ama biz 8 yıl sonra daha iyisini yapabiliriz” sözlerine yer verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IOC Başkanı'na söylediği, “Olimpiyat meşalesinin kaynağı Antalya, Olimpos Dağı'nda, Çıralı'da yanmaya devam ediyor. Türkiye'nin olimpiyat hasretine son verecek yetki sizde. Anadolu, ateşini bekliyor. O ateşin aşkı bizim yüreğimizde var' sözünü hatırlatan Kılıç, “Bu cümleler yeterince etkiliydi. Ben IOC Başkanı olsam bundan yeterince etkilenirdim” ifadelerinde bulundu.

Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
“Olimpiyatlara ev sahipliği yapmamız halinde Londra'da yaşanan seyirci sorunu bizde yaşanmaz. Adaylık başvurusunun altında başbakanının imzası bulunan tek ülkeyiz. Londra'da başbakanı tarafından olimpiyat adaylığına vurgu yapılan tek ülkeyiz. Bizim kararlılığımız ortada. İlke olarak diğer aday kentlerle ilgili olumsuz propaganda yapmama kararı aldık. Londra üçüncü kez olimpiyatlara ev sahipliği yapıyor. Biz hem Asya'nın hem Avrupa'nın ortasındayız. Olimpiyat en çok böyle bir yere, bize yakışır. Boğaz'a iki alt geçit, bir de köprü yapıyoruz. Spor tesislerini olimpiyatların bize verilip verilmediğine bakmaksızın yapacağız. Olimpiyat Köyü'nü oyunlardan sonra öğrenci yurdu olarak kullanacağız. Olimpiyatları en yüksek kalite ile en iyi rakamlara yapan ülke olacağız. Tek kuruş boşa harcanmayacak. Haydarpaşa'daki açılış seremonisinin yapılacağı platform dışında portatif hiçbir tesisimiz olmayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!