Londra Olimpiyatları'nda büyük tezgah

Güncelleme Tarihi:

Londra Olimpiyatlarında büyük tezgah
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 14:04

2012 Londra Olimpiyatları, kadınlar Badminton branşında ikişer ekiple mücadele eden Çin, Güney Kore ve Endonezya takımlarının tezgahına sahne oldu. Şike yapan 8 sporcu için ise ceza gecikmedi...

Haberin Devamı

Çinli Wang Xiaoli/Yu Yang ve Güney Kore'den Jung Kyung Eun/Kim Ha Na arasında oynanan Badminton A Grubu 3. karşılaşmasında Çinli sporcular turnuvadaki diğer Çinli sporcular ile finalde eşleşebilmek için maçı kazanmak istemedi. Güney Koreli sporcular için de aynı şey geçerliydi. Onlar da maçı kazanması halinde kendi vatandaşları ile karşılaşmayacaktı.

İŞTE O MAÇTAN KARELER / FOTO GALERİ

Karşılaşma Çinli oyuncuların isteksiz oyunu ile başladı ve durum öyle bir noktaya geldi ki Çinli Wang Xiaoli/Yu Yang ikilisi topu kasıtlı olarak dışarı atmaya bile başladı. Maçın geldiği bu nokta Güney Koreli ikilinin de işine geliyordu. Hatta maçtaki bu anormal durumu seyirciler de farkederek sporcuları yuhlamaya başladı.

HAKEM UYARDI AMA...

Seyircilerin de tepkisinin ardından maçın başhakemi Thorsten Berg,  karşılaşmada bir terslik olduğunu farketti ve maçı durdurdu. Alman hakemin 'Sizi diskalifiye ederim' uyarısının ardından maç yeniden başlasa da sonuç değişmedi. Maçı 21-14 ve 21-11'lik iki setle Güney Kore ekibi 2-0 kazandı. Sonuç olarak her iki takımda sahadan istediğini alarak ayrıldı. Öte yandan tezgahın bir parçası olarak C Grubu'nda Güney Kore ve Endonezya arasında oynan maç için de 4 sporcu için şike iddiasında bulunuldu.

DİSKALİFİYE EDİLDİLER

Olaylı maçın ardından IOC maçı karşılaşmayı incelemeye aldı ve çok geçmeden kararını açıkladı. Şikeye karışan 4 takımdan 8 sporcu (4 Güney Koreli, 2 Çinli 2 Endonezyalı) Londra 2012'de badmintonda çift kadınlar mücadelesinden diskalifiye edildi.  

Maç sonrasında Londra 2012 Olimpiyat Komitesi başkanı Lord Coe da olayların kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!