Başbakan Erdoğan'dan Rio talimatı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan Rio talimatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 01:43

Bakan Kılıç’ı arayan Erdoğan, “Akraba Türk toplulukları içinden sporcu bakın. Gelecek vaat eden gençleri vatandaş yapıp kazanalım” dedi.

Haberin Devamı

OLİMPİYATLARDA mücadele eden sporcularımızı sık sık arayarak motive etmeye çalışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a da 2016 Rio Olimpiyatları için erken hazırlık talimatı verdi.

Erdoğan Londra’da bulunan Suat Kılıç ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rio de Janeiro’da yapılacak 2016 Olimpiyatları’na verdiği önemi anlattı. Bu olumpuyatlarda sporcularımızdan  ciddi başarılar istediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’deki yetenekli gençlerin keşfedilmesinin yanında, akraba Türk topluluklarındaki gelecek vaat eden sporcular üzerinde de durulmasın istedi.

Bu planlamayı yapmak önemli

Erdoğan, Bakan Kılıç’a Türk sporu için faydalı antrenör ve sporcular bulunması talimatını verirken şu ifadeleri kullandı:

“Yetenekli ve geleceği parlak sporcuları kendi ülkemizde çıkarmanın yanında, akraba Türk topluluklara da bakın. Buralardaki gençleri alıp vatandaş yapın ve yetiştirerek olimpiyatlara gönderin. Bundan sonrasi için bu planlamayı şimiden yapmanız büyük önem taşıyor.” Suat Kılıç da, Başbakan Erdoğan’a, daha önce de bazı çalışmalar yapıldığını ancak Londra Olimpiyatları’ndan sonra konuyla daha yakından ilgileneceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!