Cinayet mi fantezi mi

Güncelleme Tarihi:

Cinayet mi fantezi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 00:00

İstanbul’da bir otel odasında ölü bulunan Avukat Serkan Sönmez’in eşi, “Arabası, çantası ve cüzdanı kayıp. Cinayete kurban kurban gitti” derken, polis aynı fikirde değil. Sönmez’in odasında cinsel gücü artıran haplar ve alkollü içkiler bulunduğu için ‘kalp krizi’nden şüphelenen polis, odadan ayrılan iki kişiyi arıyor.Çetin AYDIN - Oya ARMUTÇU / İSTANBUL - ANKARA

Haberin Devamı

İSTANBUL’da, Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez’in bir otel odasında ölü bulunmasıyla ilgili sır halen çözülemedi. Sönmez’in avukat eşi Figen Sönmez’in yakın çevresine, “Eşimin arabası, çantası ve cüzdanı kayıp. Cinayete kurban gittiğine inanıyorum” dediği öğrenilirken, polis ilk araştırmasında cinayet bulgusuna ulaşamadı. Bu konuda son sözü adli tıp söyleyecek.

Baro: Öldürüldü

Bu arada, Serkan Sönmez’in odasında cinsel gücü artırıcı hap ve içki şişeleri bulunduğu, odaya 2 kişinin girdiği kayıtlarda yer aldı. Polis, şu ana kadar cinayet bulgusuna ulaşılamadığını, cinsel gücü arttırıcı haplarla birlikte alkol alınmasının kalp krizine yol açabileceğini, kesin sonucun raporla belli olacağını belirtti. Savcılık kayıtlarına ‘şüpheli ölüm’ olarak geçen olayda, polis, Sönmez’in cep telefon kayıtlarının da incelendiğini, odadan ayrılan 2 kişinin arandığını ifade etti.
İki çocuk babası Serkan Sönmez’in cenazesi, dün İstanbul’da yapılan otopsi sonrası, memleketi Kırıkkale’ye getirildi. Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Serkan Sönmez’in cenaze törenine, Ak Parti Kırıkkale milletvekilleri, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, il müdürleri, Kırıkkale ve Ankara Barosu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Cenazede eşinin ölümü hakkında konuşmayan Kırıkkale Barosu’na kayıtlı avukat Figen Sönmez ise, gözyaşı döktü. Cenaze, Kırıkkale’nin Çarşı Camisi’nde öğle namazının ardından Yuva Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kırıkkale Barosu Başkanı Ayhan Yılmaz, Sönmez’in ölümüyle ilgili, “Kırıkkale Barosu Başkanı olarak meslektaşımız Serkan Sönmez’in öldürüldüğünü düşünüyoruz. Şu anda Savcının tahkikatı var. Adli tıp raporunu bekliyoruz. Olayın takipçisi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

İş için gitmişti

47 yaşında, evli ve iki kız çocuk babası Serkan Sönmez’in ölümü, memleketi Kırıkkale’de ve hukuk camiasında büyük üzüntü ve şaşkınlık yarattı. Kırıkkale’de de bürosu bulunan Sönmez, daha çok iş ve sendika davalarına bakıyordu. 2002’deki milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti’den Kırıkkale milletvekilliği için aday adayı olan Sönmez’in İstanbul’a bir dava için gittiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Cinayet bulguları var’

ANKARA Barosu Yönetim Kurulu üyesi Erol Aras da, Avukat Serkan Sönmez’in arabası, çantası ve cüzdanının kayıp olduğunu belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı:
“Bize ulaşan bilgi ve bulgular ışığında arkadaşımızın cinayete kurban gittiğini düşünüyoruz. Eşi Figen hanım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile bu yönde temasa geçmemizi istedi. Savcılıkla derhal temasa geçeceğiz. Arkadaşımız hepimizin tanıdığı, sevgi ve saygı duyduğu başarılı, islam bilgisi derin, ahlaklı, iyi bir insandı. Medyada olayla ilgili yazılanları da son derece çirkin buluyoruz. Bunlar eşini ve ailesini de çok üzdü.” Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da soruşturmanın İstanbul’da sürdüğüne dikkat çekerek, “Çok saygıdeğer bir meslektaşımızdı. Ölümüne çok üzüldük, acımız var. Otopsi sair işlemlerin yapılmasını bekliyoruz, İstanbul Barosu’nu aradık buradan destek vermeye çalıştık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!