Beceremiyorsan büyümeyeceksin

EŞİMLE beraber, Metro’nun 27.07.2012 saat 18.00 otobüsüyle İstanbul’a gitmek için bilet aldım, 18.00’de kalkması gereken otobüs 18.15 gibi perona ancak geldi, dışarısı 40 derece sıcak olduğu için hemen araca binip yerimize geçtik.

Haberin Devamı

 Ama aracın içerisi dışarıdan sıcak, klima çalışıyor ama sıcak üflüyor, hemen oradaki ilgililerden klimayla ilgilenmelerini rica ettik. Araca binen bir şöför (seyahate gelmeyen AŞTİ’de duran, Karadeniz şivesiyle konuşan) ”klima açık ama arka kapı da açık, o nedenle içerisi sıcak” gibi bir neden söyledi. Tabii işin tekniği bilmediğimizden birşey diyemedik. Ama işin aslı bu kişi resmen alay edercesine bizle dalga geçmiş. Araç toplama bir araçtı, o nasıl oluyor derseniz, 18.00’de yola çıkacak aracın şöförüne 17.45’te haber verilmiş “hemen gel” diye, araçtaki host çocuk ne İstanbul tarafını biliyor (servisle ilgili bilgi sorduk, cevap veremedi, bilmiyorum dedi) ne aracı tanıyor, ısıtıcı nerede, diğer ayarlar nerede bilemiyor. Bu araç da büyük ihtimalle parkta yatıyor idi, böyle bir durum olunca alelacele parktan çıkarıp sefere koydular. Cankurtaran mevkiinde şöför aracı sağa çekti, insanlar dışarı çıkıp rahatladı. Tam 2 saat boyunca iftar yapacağımız tesislere gelene kadar sauna gibi bir araçla seyahat etmek zorunda kaldık. .Şehiriçi halk otobüslerinin klimaları bile daha iyi çalışıyor. Acaba araç içindeki bu durumdan dolayı bir yolcu rahatsızlansa Metro bunun hesabını nasıl verecekti? Yolda cep telefonu ile 444’lü numarayı aradık, tesislerde Metro’nun kontrolörüne de şikayetimizi ilettik. Aldığımız cevap hava çok sıcakmış klimalar çalışamıyormuş. Yahu hava sıcak olmasa zaten klimaya da ihtiyaç olmaz ki, bu ne saçma bir cevaptır.
Bileti gidiş-dönüş aldığımız için, 30.07.2012 saat 00.30 da yine Metro’nun bir aracıyla dönüş yaptık, 00.30’da kalkması gereken araç 00.45 gibi geldi, araca binildiğinde, aracın içi temiz değildi, anlaşılan yolcu indirip hemen yolcu almaya gelmişti. Otobüs dökülüyordu, bazı koltukların kolcakları kırıktı. Neyse 30 dakika denilen moladan 25 dakika sonra anonsla aracı kaldırdılar. Saat 04.00 gibi yine mola verildi, bu sefer Metro’nun Dörtdivan tesislerinde. 5 saatlik yolda, 2 mola verilmesinin mantığını anlayabilmiş değilim. İllaki dörtdivan tesislerinde mola verilmesi mi gerekiyordu? Kaldı ki, mola verildiğinde, tesislerdeki tüm masalar toplanmış ve temizlik yapılıyordu. Boş yere 30 dakika harcadık.
Son sözüm Metro’ya, etrafımda şikayetçi olan çok fazla kişi varmış...
Ali Rıza KOCABALLI

Yazarın Tüm Yazıları