Arınç: Başbakan o manzaraya el koydu

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Başbakan o manzaraya el koydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Arınç, Hatay'da milletvekili oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun kendisini darbettiğini öne sürdüğü emniyet mensuplarını teşhis etmek için Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan tabloyu eleştirdi. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın yarın MYK toplantısında olayın araştırılması için parti kurullarına talimat vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından  açıklamalarda bulundu. Toplantının gündemine ilişkin değerlendirmelerinin ardından gazetecilerin  gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplayan Arınç, bir gazetecinin,  Hatay'da milletvekili oğlunun kendisine darbettiğini öne sürdüğü emniyet  mensuplarını teşhis etmek için Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan tabloyu  hatırlatması üzerine hem Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in hem de İçişleri Bakanı  İdris Naim Şahin'in Hatay'daki olaya ilişkin Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi  verdiğini anlattı.  

Haberin Devamı

Kendisinin de AK Parti il kongresi için gittiği gün Hatay'da yapılan  düğünde olaya adı karışan milletvekili oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun nikahında  nikah şahitliği yaptığını kaydeden Arınç, “Yayınlanan fotoğraflar veya kayıtlar  insana gerçekten üzüntü veriyor ancak basınımızın bir kısmı sadece olayı olduğu  kadar ele almıyor. İlliyet bağı kurarak, başka kişileri işin içine katma  gayretini büyük bir vicdansızlık olarak görüyorum. İstemi Kağan Türkoğlu'nun  nikahında nikah şahitliği yapmak bir siyasetçi açısından ne kadar kötü bir  olaydır” dedi.

"YANLIŞ, AŞAĞILAYICI"
         
       
“Emniyet Müdürlüğü, 'bu şahsa kimler vurdu' diye bir teşhis yapmak  isterse bunun da usulü bellidir” diyen Arınç, şöyle devam etti: “Bizim gördüğümüz zaman nefret ettiğimiz fotoğraf veya görüntüde,  emniyet mensupları yan yana dizilmişler. Emniyet Müdürü rütbeli olana 'sen  rütbeni çıkar' diyor. Şimdi bir milletvekili oğlu, yanında danışmanı ve  karşısında sıra sıra dizilmiş polisler.

Bu çok küçültücü, aşağılayıcı bir  davranış. Milletvekilimizin bu olayda ne kadar dahli var, bunu bilmiyoruz. 'Git  oğlum onlara bu işin hesabını sor' demiş olabilir mi? Emniyete telefon ederek  'gerekeni yapın' demiş olabilir mi? Bugüne kadar böyle bir kanıt olmadı. Emniyet  Müdürü işgüzarlık yapmış olabilir mi? Evet olabilir. Çünkü bir teşhis, bir  yüzleşme yapılacaksa bunun şartları bellidir. Evet, gerçekten rütbe farkı  olmadan, arada bariz farkları ortadan kaldıracak bir düzenlemeyle insanlar  karşıya gelir ama o anda siz orada olmazsınız. Bir cam arkasından veya bir perde  arkasından onlarla yüz yüze gelmeyecek şekilde bir yüzleşme yapılabilir. Burada  polis memurlarına karşı onları bir suçlu gibi dizerek, karşılarına da birisini  çıkarıp, 'hadi bakalım hangisiydi bunlardan' demek doğru değildir. Yanlıştır,  aşağılayıcıdır.”

Haberin Devamı

"EMNİYET MÜDÜRÜNÜN TAVRI İŞGÜZARLIKTIR"
         
       
Emniyet teşkilatı mensuplarına hükümet olarak da bakanlar olarak da hep  sevecen yaklaştıklarını kaydeden Arınç, “Emniyet teşkilatı mensupları mesai  mefhumu gözetmeden çalışıyorlar” dedi. Arınç, şöyle konuştu: “Burada Emniyet Müdürü'nün yaptığı bence işgüzarlıktır,  beceriksizliktir, yakışıksız bir davranıştır. Milletvekili çocuğunun oraya  gitmesi, yanına danışmanını alması da doğru değildir. Kaldı ki kendisine vuran  kişiyi tanıdığına göre yüzleşmeye de gerek kalmamıştır.” Bakanlar Kurulu'nda bunların her haliyle konuşulduğunu kaydeden Arınç,  “Savcılığın bir yüzleşme talep etmesi durumunda emniyetin bunu yapması gerekir.  Ya reddedecektir ya da doğru yapacaktır. Orada milletvekili çocuğunu kollayacak  bir tarzda onun adeta talimatıyla hareket eder duruma gelmek doğru değildir”  diye konuştu.
         
"ARAŞTIRILSIN TALİMATI"

Haberin Devamı

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarınki Merkez Karar ve Yönetim  Kurulu toplantısında Hatay'daki olayın araştırılması için parti kurullarına  talimat vereceğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, geçen dönem AK Parti  Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın alkollü olarak polislere hakaret ettiğine  ilişkin görüntülerin yayınlanması üzerine, hakkında disiplin soruşturması  başlatıldığını ve o milletvekilinin, ihraç edileceğini anlayınca AK Parti'den  istifa ettiğini hatırlattı.


İKİ BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

AK PARTİLİ VEKİLİN OĞLU POLİSİ SIRAYA DİZDİ / WEB TV

İŞTE VEKİL OĞLUNUN OLAYDAN HEMEN SONRAKİ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!