Şehit kızının büyük çabası

Güncelleme Tarihi:

Şehit kızının büyük çabası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 00:00

Şehit pilot yüzbaşı Nail Erdoğan’ın kızı Evrim Erdoğan, ‘Şehidimize Sahip Çıkalım’ sloganıyla internette başlattığı imza kampanyasını sürdürdü.

Haberin Devamı

Ege Denizi’nde, 1996’da Sakız Adası açıklarında Yunan savaş uçağının düşürdüğü F-16 ile sulara gömülen pilot yüzbaşı Nail Erdoğan’ın kızı Evrim Erdoğan, ‘Şehidimize Sahip Çıkalım’ sloganıyla internette ‘www.imzakampanyam.com’ adresinde başlattığı imza kampanyasını sürdürdü.
Bodrum’da da devam
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Erdoğan’ın naaşının çıkarılması için Genelkurmay Bakanlığı’na talimat vermesinin ardından annesi Fatma Erdoğan ve erkek kardeşi Evrimsel Nail (18) ile Bodrum’a tatile gelen İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü son sınıf öğrencisi Evrim Erdoğan, Barış Meydanı ve Gümbet Sahili’nde açtığı stantda babasının naaşının çıkarılması için imza kampanyasını sürdürdü.
Nautilus araştırma gemisinin Türk sorumlusu Bodrum Karya Kültür ve Sanat Vakfı (BOSAV) Başkanı Tufan Turanlı’yla da görüşen Evrim Erdoğan, gelişmeleri değerlendirdi. Turanlı, Nautilus’un iki ay sonra ABD’ye döneceğini belirterek “Verilecek her göreve hazırız. Şu ana kadar Genelkurmay Başkanlığı’ndan bu konuda herhangi bir talimat gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçi yardıma hazır
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin de Evrim’e iletilmek üzere mesaj gönderdiğini belirten Turanlı “Ricciardone, ‘Evrim ve ailesinin 16 yıllık acısının dindirilmesi için gerek Nautilus gerekse ABD hükümeti olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Babasının cenazesini çıkarmak için her türlü maddi ve manevi yardımı yapmaya hazır olduğumuzu bildiririz’ dedi” şeklinde konuştu.

Üç günde 1700 imza
Evrim Erdoğan ise, “Bodrum tatilinde de stand açarak mücadeleme destek arayışına girdim. Üç gün içinde bin 700 imza topladım. Amacım 10 bin imzaya ulaşmak ve babam demir kafesin içinden çıkarılana kadar mücadelemi sürdürmek. Bize destek verenlere ve Sayın cumhurbaşkanımıza, çok değerli mesajlarını ileten ABD Büyükelçi Ricciardone’ye çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!