Sessiz güzeller ses getirdi

Güncelleme Tarihi:

Sessiz güzeller ses getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 00:00

Dünya İşitme Engelliler Güzellik Yarışması, final gecesiyle sona erdi. Dünyanın farklı ülkelerinden adayların katıldığı yarışmada kızlarda birinciliği Belaruslu Natallia Rabava, erkeklerde ise Türkiye’yi temsil eden Cevat Şimşek kazandı.

Haberin Devamı

Dünya İşitme Engelliler Güzellik Yarışması, Kentpark’ta düzenlenen final gecesiyle sonlandı. Yarışmaya Brezilya, Meksika, Hindistan, İspanya, Belarus gibi 28 farklı ülkeden aday katıldı. Dünya İşitme Engeliler Güzellik Yarışması Ceo’su Bruce Gross, Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın, JW Marriot Otel Genel Müdürü George Asaf, sanat direktörü Ömür Uyanık ve Oğuz Aklar’ın jüri koltuğuna oturduğu yarışmada dereceye girenlere taçları takıldı. Kızlarda birinciliği Belaruslu Natallia Rabava elde ederken, erkeklerde Türkiye’yi temsil eden Cevat Şimşek birincilik tacını taktı. Kızlarda Türkiye’yi temsil eden Özge Alboyacı ise dereceye giremedi. Kızlarda ikinciliği Brezilyalı Reany De Oliveira, üçüncülüğü ise Hindistan’dan Komika Bali elde etti. Erkeklerde ikinci ABD’den Tommy Korn olurken, Macar Benjamin Ceikk üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Gecenin sunuculuğunu Miss Turkey 2012 ikinci güzeli Çağıl Özkul ve Vatan Şaşmaz üstlendi. Koreografisini Yasin Soy’un yaptığı yarışmada, güzeller ülkelerini temsilen geleneksel kıyafetleriyle podyuma geldi. Geçtiğimiz yıl ABD’de gerçekleşen yarışmanın bu yılki finalistleri, başkentte olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sessiz güzeller, amaçlarının tüm dünyaya seslerini duyurabilmek ve farkındalığı artırmak olduğunu vurguladı.

“Erozyona uğruyoruz”

Organizasyonun sponsorluğunu yapan Kentpark AVM’nin Genel Müdürü Mehmet Akalın, katılımdan ve ilgiden çok memnun olduğunu söyledi. İşitme engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yarışmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Akalın, şunları söyledi:
“Duyarlılık noktasında galiba her geçen gün biraz daha erozyona uğruyoruz. Bu insanlarla iç içe yaşıyoruz. Bu konuda hassasiyeti yüksek biriyim. Onları topluma kazandırmak adına çok önemli şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca sadece engellileri değil, engelli ailelerine de yardımcı olmamız gerektiğine inanıyorum.” Yarışmanın organizasyonunu üstlenen Yasin Soy ise düzenlediği ilk uluslararası yarışma olduğunu belirterek, yarışmanın her saniyesinden zevk aldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

“Müziksiz gösteri”

Tüm görevlilerin işitme engelli olduğu yarışmada, Amerika’dan gelen işitme engelli bir şovmen kısa bir gösteri sundu. Dünyanın birçok ülkesinden canlı olarak yayınlanan güzellik yarışması, 3 dilde gerçekleştirildi. Yarışmada Bursa İşitme Engelliler Kılıç Kalkan ekibi ve Ankara İşitme Engelliler Folklor grubu tarafından müziksiz bir gösteri sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!