Kardak’ta balayı

Güncelleme Tarihi:

Kardak’ta balayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

Balayında Ege adaları sözü veren genç, eşini Kardak Kayalıkları’na çıkardı. Gelin mutsuz, Yunanistan alarmda.

Haberin Devamı

Altı yıllık beraberliklerini bu yaz mutlu bir evlilikle tamamlayan Onur Emeker (32) ve Meltem Türkten (26) çiftinin balayı olaylı başladı. Düğünden önce balayında Ege Adaları sözü veren damadın, eşini dün sabah saatlerinde Kardak Kayalıkları’na çıkartması gelin tarafından tepkiyle karşılandı.

Düğünlerinin öncesinde balayı planları yapılırken Onur Emeker’in son derece kendine güvenerek konuştuğunu belirten Meltem Türkten, “ınanın ben balayına ilişkin hiçbir plana karışmadım, hepsini Onur hallediyor, bana sürpriz yapıyor diye mutlu mutlu bekledim. Bugün sabah saatlerinde Bodrum’dan bindiğimiz bir kayık bizi işte bu gördüğünüz kayalıklara getirdi… Şok olmuş durumdayım” dedi. Bir hayli sinirli olduğu gözlemlenen Türkten sözlerini, “Bana sürekli olarak doğayla baş başa olacağımızı, adanın son derece bakir olduğunu, kimsenin bizi rahatsız etmeyeceğini söyleyip durdu. Buyurun, tablo ortada” şeklinde noktaladı.

Haberin Devamı

MİKANOS ÇOK BOZDU

Eşinin tepkileri karşısında sessizliğini bozan Onur Emeker ise, “Şimdi biliyorsunuz, Mikanos çok bozdu, ipini koparan Mikanos’a geliyor. Ben istedim ki bize özel bir ada olsun, fena mı ettim?” dedi. Kimi çevreler tarafından balayı planının, “Damat ucuza getirdi” şeklinde yorumlanmasının da mesnetsiz bir iddiadan ibaret olduğunu vurgulayan Emeker, “Bazı şeyler maddiyatla ölçülemez. Bu kayalıkların tarihine bakın, burası için zamanında verilen mücadelelere bir bakın. Şimdi siz burayı parayla ölçebilir misiniz? Çok iddialı konuşmuş olmayayım ama bana bedava Santorini’yi verseler yine Kardak derim… Yani… Belki… Bedava deyince bir oturup düşünmek lazım aslında” dedi.

KINA MİSİLLEMESİ

Kardak Kayalıkları’nda 1996’da yaşanan son krizin ardından adadaki bu yeni gelişme Yunanistan’ı da harekete geçirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Mitokoros Yanidis, “Valla inanın 1996’daki kriz daha iyiydi. ıki taraf da karşılıklı olarak asker çıkartmıştı o zamanlar, en azından ne yapacağımızı biliyorduk. Şimdi Türk tarafı kayalıklara evli bir çifti çıkartmış durumda. Karşısına asker çıkartsan olmaz. Kendi kendimize düşündük, taşındık, biz de evlenme kararı vermiş bir Yunan çiftinin kına gecelerini Kardak’ta yapmaya karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

Facebook’un bilinmeyen tarihi

- M.Ö. 3200: Çıktıkları avı ölümsüzleştirmek isteyen Ngongu, av resimlerini mağarasına çizerek duvarında paylaştı. 9 kişi beğendi.
- 1240: Mevlana özlü bir sözü arkadaşlarıyla paylaştı...
- 1789: Dönemin derebeyleri tarafından son derece ağır koşullarda çalıştırılan FarmVille çiftçileri isyan etti. Bastille’e yürüyerek Fransız Devrimi’ni başlattılar…
- 1825: Tarihin ilk fotoğrafını çeken Fransız Nicéphore Niépce, fotoğrafta neyin ne olduğunun anlaşılmaması üzerine, kadraja giren bahçıvanı tag’leyerek bir başka ilke imza attı.
- 1926: Can Yücel doğdu...
- 1962: Bahçe duvarına “Seni Seviyorum Kerime” yazan Abidin Bey’in duvar yazısı, Kerime Hanım’ın babası tarafından üstü boyanarak kaldırıldı.
- 1972: ıki bilgisayar arasında ilk elektronik iletişim gerçekleştirilerek internetin temelleri atıldı. 2005’te Facebook’un icadına kadar bu icadın ne işe yaradığı tam anlaşılamadı...
- 1979: ıngiliz performans sanatçısı Jane Austen, özel hayatına ait tüm bilgi ve fotoğrafları Londra’da açtığı bir sergide halkla paylaşmak istedi. Reddedilen bu fikir ileride küçük Zuckerberg’e ilham kaynağı oldu...
- 1988: Tatilde yaptığı kahvaltının fotoğrafını arkadaşlarına postayla gönderen Goldenberg önemli bir geleneğin temellerini attı...
- 2004: Mark Zuckerberg okulda yazdığı son kızdan da ret cevabı alarak kendini tamamen bilgisayar işlerine verdi...
- 2005: Milli bayramlar ve bazı özel günlerde kullanılmak üzere 400 bin kullanıcı aynı anda profil fotoğrafları albümüne Türk bayrağı ekledi.
- 2012: Özer Uzun (29), bir profil fotoğrafını beğendiği için seks teklifi alan ilk Facebook kullanıcısı oldu..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!