FIFA'dan Ankaragücü'ne ciddi uyarı

Güncelleme Tarihi:

FIFAdan Ankaragücüne ciddi uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 15:37

FIFA Disiplin Komitesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aracılığıyla, geçmiş yönetimlerden alacakları bulunan yabancı futbolcuların alacaklarının ödenmesi için Ankaragücü Kulübü'nü uyardı.

Geçmiş dönemlerde alacakları olduğu gerekçesiyle teknik direktör Hans Peter Briegel, yardımcıları Dirk Wülbier ve Norbert Hauenstein, oyuncular Roguy Meye, Mustafa Özkan ile Roman Bednar'ın transferinden dolayı hem oyuncu, hem de kulübü West Bromwich'in FIFA'ya yaptığı başvurular sonuçlandı.

FIFA Disiplin Komitesi, tarihinin en kötü sezonunu yaşayarak Spor Toto Süper Lig'den düşen başkentin 103 yıllık kulübü Ankaragücü'ne Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla uyarı yazısı gönderdi.
FIFA Disiplin Komitesi'nce çeşitli tarihlerde gönderilen yazılarda söz konusu alacakların biran önce ödenmesi istenirken, borcun ödenmemesi halinde sarı-lacivertli kulübün puan silme ve alt lige düşürülme cezalarına çarptırılacağı bildirildi.

Komitenin, Ankaragücü Kulübü'ne 19 Ağustos 2012 tarihine kadar ödeme süresi verdiği belirtildi.

Söz konusu kişilerin dışında FIFA'da transfer alacaklarından dolayı daha bir çok futbolcu ve kulübün Ankaragücü aleyhinde yaptığı başvuruların da bulunduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!