Tlas Esad'ın halefliğine soyundu

Güncelleme Tarihi:

Tlas Esadın halefliğine soyundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 11:05

Esad ailesiyle yakın ilişkileri olan eski Tuğgeneral Manaf Tlas El Arabiya'da yayınlanan konuşmasında taraf değiştirdiğini ve yeni yönetime talip olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

"Suriye'nin evlatları, ben ordunun şuç işlemeyi reddeden bir üyesi olarak size sesleniyorum" diyen Tlas  Devlet Başkanı Beşar Esad sonrası yönetime talip olduğunu açıkladı.

Eski Cumhuriyet Muhafızları Komutanı, "Suriye Arap Ordusu'nun onurlu subayları, ülkedeki suçları kabul etmez. Esad sonrası ülkeyi yeniden ayağa kaldırmam için bana izin verin" dedi.

Paris'ten konuştuğu düşünülen Tlas, Suriye halkına birleşme çağrısı yaptı. "Özgür ve demokratik bir Suriye'yi yeniden kurmalıyız" diyen eski Tuğgeneral, "Suriye birleşmeli ve devrim sonrasına ilerlemeli" diye konuştu.

Eski Savunma Bakanı Mustafa Tlas'ın oğlu olan Manaf'ın kaçtığını, 6 Haziran'da Dışişleri Bakanı Laurent Fabius duyurmuştu.

Suriye'nin zengin ailelerinden olan Tlas ailesinin bir üyesi olan Abdülrezzak da Özgür Suriye Ordusu'na bağlı bir müfrezeye komuta ediyor.

Haberin Devamı

Muhalifler Tlas'ın açıklamasını olumlu bulduklarını kaydederken, taraf değiştiren Tuğgeneral'in, Esad sonrası Suriye'de geçiş hükümetinin başında yer alabileceği yorumları yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!