Basın Bayramı heykeli

Güncelleme Tarihi:

Basın Bayramı heykeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 00:00

İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle başlattığı Basın Özgürlüğü Ödülü, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı gününde düzenlenen törenle verildi.

Haberin Devamı

Tutuklu gazetecilere verilen ilk ödülü Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener meslektaşları adına aldı. Şener yaptığı konuşmada, “Yazdıkları nedeniyle tutuklu gazeteci kalmayana kadar, nerede bir görev verilirse orada olacağım, bu mücadeleyi sürdüreceğim” dedi. Salonda tutuklu gazetecileri temsil etmesi için sahnenin arkasına parmaklıklar konulurken, Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları da tutuklu gazetecileri temsil eden ’canlı heykel’ performansı sergiledi.
Bu arada Basın Konseyi de Silivri Cezevi’ne giderek Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu 7 gazeteciyi ziyaret etti. Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit çıkışta yaptığı açıklamada, “Bu yılki 24 Temmuz’un bir özel durumu var. O da içerde bulunan arkadaşlarımızın sayısının 90’ı aşması. Bunların birçoğu da tutuklu, hüküm giymemiş, çoğu ifade bile vermemiş” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!