HAYTAP üyeleri Uşak'ta

Güncelleme Tarihi:

HAYTAP üyeleri Uşakta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 12:02

Türkiye'de doğanın, çevrenin ve hayvanların haklarının korunması için bu konuda aynı görüş birliğinde olan derneklerin biraraya getiren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekibi, ‘Anadolu İmdat Turu’ kapsamında Uşak'a geldi.

Haberin Devamı

HAYTAP Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık ve beraberindekiler önce Uşak Belediyesi Köpek Bakımevi'nde çeşitli incelemelerde bulundu. HAYTAP heyeti incelemenin ardından Uşak Belediye Başkan Vekili Sedat Aydın'ı makamında ziyaret etti. Başkan vekili Aydın, barınağın iyileştirilmesi ve hayvanların daha rahat yaşayabilmeleri için belediye olarak gerekli çalışmaları kısa sürede yapacaklarını ifade etti. Uşak Belediyesi'nin hayvan haklarını savunduklarını ve hayvanların da insanlar gibi temel haklara sahip olduğunu belirten Aydın, “Hayvanlara karşı toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla HAYTAP ile ortak çalışma yürütmek istiyoruz. Kentin belli yerlerinde sokak hayvanları için beslenme ve su odakları oluşturacağız” dedi.


HAYTAP Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık da geçen yıl da ‘Trakya İmdat Turu’ yaptıklarını hatırlatarak, “Trakya'da sokak ve yaban hayvanlarının korunması için önemli mesafeler alınmaya başlandı. 2012 yılında da Anadolu İmdat Turu kapsamında ‘Su Her Canlı İçin Yaşamdır' sloganıyla yola çıktık. Özellikle Orta Anadolu Bölgesi'nde hayvan hakları ihlalleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna karşı bir farkındalık yaratmaya çalışacağız” diye konuştu.
HAYTAP üyeleri, Uşak'taki hayvanseverlerle biraraya gelerek sorunları tartışıp, çözüm önerilerinde bulunduktan sonra Afyonkarahisar'a hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!