Beş şehit beş şehirde uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Beş şehit beş şehirde uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 11:48

Yurdun farklı noktalarındaki beş şehirde, beş şehit için cenaze töreni düzenlendi. Ümit Akbaş İstanbul'da, Ahmet Çağlar Ankara'da, Regaip Şahin Sakarya'da, Muhammet Şahin Manisa'da, Ali Bozkurt Çanakkale'de gözyaşları içinde ebediyete uğurlandı.

Haberin Devamı

Van’ın Gürpınar ilçesi Elaçmaz Köyü’nde PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi’nde üç gün önce şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Er Ümit Akbaş, son yolculuğuna, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törenle uğurlandı. Ev ve camideki törenlere katılan arkadaşları, ay-yıldızlı tişörtler giyip sık sık, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Karagümrük seninle gurur duyuyor” sloganı attılar.

KARAGÜMRÜK ŞEHİDİNİ UĞURLADI / FOTO GALERİ

ASKERE DAVUL ZURNALARLA BÖYLE UĞURLANMIŞTI / WEB TV

ŞEHİT ER ÜMİT AKBAŞ SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

KARAGÜMRÜK AY-YILDIZ

Siirtli Akbaş Ailesi’nin Karagümrük’te bulunan evinin sokağı Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin yakınları ve arkadaşları ay-yıldız bayraklarla caddeyi doldurdu. Şehidin babası Murat Akbaş, taziyeleri kabul ederken, anne Saliha Akbaş yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Şehidin arkadaşları taziyeye gelenlere ay- yıldızlı tişört dağıttı. Baba Murat Akbaş, “Vatan sağ olsun” derken, cenazeye katılanlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Karagümrük seninle gurur duyuyor” diye slogan attı. İmamın helallik almasından sonra şehit Ümit Akbaş’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi dualar eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Ataköy 5’inci Kısım Camii’ne götürüldü.

GÜL BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

/images/100/0x0/55eaccaff018fbb8f89775fe


Annesi Saliha Akbaş ile babası Murat Akbaş’ın taziyeleri kabul ettiği Ataköy 5’inci Kısım Camii’ndeki törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, baba Murat Akbaş ve anne Saliha Akbaş’ın yanına giderek baş sağlığı dileğinde bulundu ve bir süre sohbet etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında Cumhurbaşkanı Gül, şehidin babası Murat Akbaş’la yan yana saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına askerlerin omzunda taşındı. Top arabasının arkasında aile, onların arkasında da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen, askeri ve sivil yetkililer ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Saygı yürüyüşünün ardından cenaze aracına konulan şehit Ümit Akbaş’ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz köyünde arazi keşfinden dönen tapu kadastro memurlarına nezaret eden askerlerin, teröristlerce pusuya düşürülmesi sonucu 1 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı. Yaralılardan Jandarma er Ümit Akbaş da tedavi altına alındığı Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 22 Temmuz'da vefat etmişti.

Haberin Devamı

BEŞ İLDE ŞEHİTLERE VEDA

Haberin Devamı

Jandarma Er Ümit Akbaş ile birlikte Türkiye bugün beş şehidini son yolculuğuna uğurladı.

Helikopter kazasında şehit olan beş askerden Teğmen Nuri Akman, Samsun'un Vezirköprü ve piyade uzman çavuş Muharrem Saygün, yine Samsun'un Havza ilçesinde, dün toprağa verilmişti.

Bugün ise aynı kazada şehit düşen  J. Hv. Tek. Astsubay Ahmet Çağlar Ankara’da, Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin Sakarya’da, Piyade Uzman Çavuş Muhammet Şahin Manisa’da, PKK saldırısıson yolculuklarına uğurlandı.

El bombasının yanlışlıkla patlaması nedeniyle şehit olan Piyade Er Ali Bozkurt ise Çanakkale’de toprağa verildi.

Haberin Devamı


ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV

ŞEHİT ALİ EVİN TEK ÇOCUĞUYDU / WEB TV

TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİNDEN ŞEHİT TEĞMENLİĞE / WEB TV
 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!