Halep'te Esad'a ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

Halepte Esada ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 23:19

BBC'nin son dakika haberine göre, Halep'te kontrol sağlamaya çalışan ve Suriye ordusuyla çatışmakta olan Özgür Suriye Ordusu, Halep'teki Piyade Akademisi'nin yönetimini ele geçirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Suriye'deki iç savaştan kaçan aralarında 11 subayın da bulunduğu 332 Suriyeli daha Türkiye'ye sığındı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine öğle saatlerinde sınır köylerinden Türkiye'ye geçiş yapan 332 Suriyeliyi Türk askeri karşıladı. 2 albay, 3 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 2 üsteğmen ile ailelerinden oluşan 49 kişi, sınırda bir süre bekletildikten sonra Apaydın tesislerine götürüldü. Sivil Suriyeliler ise, kayıtlarının yapılmasının ardından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki tesislere gönderildi.

SURİYELİ 7 YARALI REYHANLI'DA

Öte yandan, Suriye'nin İdlib kentine bağlı köylerden 7 yaralı Reyhanlı'ya bağlı Kuşaklı Köyü'ne getirildi. Yaralılardan durumları ağır olan 5 Suriyeli Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi süren bir yaralının da yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ölen Suriyeli, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haberin Devamı

Muhalifler ve Suriye ordusu arasında sınırda devam eden çatışmalar, Yayladağı ve Reyhanlı İlçe merkezlerinden duyulabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!