Cindy cinayeti nasıl aydınlandı

Güncelleme Tarihi:

Cindy cinayeti nasıl aydınlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 15:31

Güzelliği nedeniyle arkadaşlarının “Cindy” lakabını taktığı 26 yaşındaki transseksüel İlyas Çağan, Ankara Kavaklıdere’deki evinde 23 Mayıs 2009’da 43 bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulundu. Dedektifler, vahşi cinayetin katilini, olaydan kısa süre önce Cindy’le birlikte olan diş hekiminin, “Apartman kapısından çıkarken uzun boylu biri içeri giriyordu” ifadesiyle yakaladı. Cindy cinayetinin bilinmeyen ayrıntıları Olay Yeri’nde…

Haberin Devamı

Henüz lise çağlarında, okul arkadaşlarının “Bebek yüz” lakabı taktığı İlyas Çağan, ailesine “Kendimi erkek gibi hissetmiyorum” diyerek cinsiyet değiştirmeye karar verdi. 18 yaşında bir dizi ameliyat geçirerek transseksüel olan İlyas Çağan, hayatını erkeklerle ilişkiye girerek kazanmaya başladı.

ÖLDÜRÜLEN CİNDY'NİN FOTOĞRAFLARI

BİRKAÇ YILDA 5 EV ALDI

Bir süre sonra Ankara’nın en çok tanınan transseksüelleri arasına giren Çağan, kazandığı paraları biriktirerek, birkaç yıl içinde 5 daire satın aldı. Ailesi, Çağan’ın yaşam tarzına karşı çıksa da, maddi imkanlarından yararlandığı için hayatına müdahale etmedi. Kazandığı paraların bir kısmıyla estetik ameliyatları olmaya devam eden Çağan gece hayatında “Cindy” ismiyle anılmaya başlandı. İşadamlarından, akademisyenlere hatta siyasetçilere kadar hemen her kesimden müşterisi olan Cindy, kendisine özel bir internet sitesi hazırlatarak, müşterilerine bu site üzerinden randevu vermeye başladı.

ÖLDÜRÜLMEDEN DİŞ HEKİMİYLE BİRLİKTEYDİ

Cindy, son olarak 23 Mayıs 2009’da diş hekimi B.O. ile Kavaklıdere’deki evinde birlikte oldu. İlyas Çağan’ı son olarak gören kişi de yine diş hekimi B.O.’ydu. Akşam saatlerinde kardeşinin vahşi bir cinayete kurban edildiğinden habersiz olan ağabey Niyazi Çağan, İlyas Çağan’ı cep telefonundan defalarca aradı. Cevapsız kalan çağrılar, sabaha kadar devam etti.

CESEDİ AĞABEYİ BULDU

Kardeşinin hayatından endişe eden Niyazi Çağan, sabah erken saatlerde evine gitti. Kapıyı yedek anahtarla açan ağabey, kardeşinin kanlar içindeki cesedinin bir sandalyede oturur vaziyette ve başı bilgisayar klavyesine düşmüş halde buldu.

İPUCU ARKADAŞINDAN

Olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, vücudunda onlarca bıçak yarası bulunan Cindy’nin cesedi üzerinde delil ararken, eve son olarak kim ya da kimlerin girdiğini tespit etmek amacıyla apartmanda ve çevredeki binalarda bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ancak olaydan önce ve sonra binaya giren onlarca kişiden kim ya da kimlerin katil olduğu ilk aşamada tespit edilemedi. Dedektiflerin cinayet üzerindeki araştırması devam ederken, Cindy’nin telefonla son olarak kendisi gibi transseksüel olan arkadaşı K.A. ile görüştüğü belirlendi. K.A. ifadesinde, Cindy’nin kendisine bir diş hekimi ile birlikte olacağını söylediğini anlattı.

DEDEKTİFLER DİŞ HEKİMLERİNİ DOLAŞTI

Bunun üzerine dedektifler binaya ait güvenlik kamerası kayıtlarından, apartmana giren tüm erkeklerin resimlerini çıkardı. Resimler, Ankara’daki bazı diş hekimlerine gösterilerek, söz konusu kişiler içinde diş hekimi bulunup bulunmadığı soruldu. Resimleri inceleyen bir diş hekimi, Binaya saat 19.00 sıralarında giriş yapan kişinin B.O. olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“BEN ÖLDÜRMEDİM”

Kimliği ve adres bilgileri tespit edilen B.O. gözaltına alınarak emniyete getirildi. Diş hekimi cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını ve Cindy’le o akşam birlikte olduktan sonra evden ayrıldığını anlattı. B.O. ifadesinin son bölümünde, evden ayrılırken binaya giren uzun boylu ve uzun burunlu bir kişinin Cindy’e, “Nasılsın?” dediğini, Cindy’nin ise, “Hoş geldin” diye karşılık verdiğini söyledi.

KATİLİN EŞKALİ BELİRLENDİ

Uzman dedektifler, diş hekiminin ifadesi doğrultusunda uzun boylu şüphelinin eşkalini ve kimliğini belirlemek üzere yeniden kamera kayıtlarına yöneldi. Kayıtlarda eşkale uyan ve B.O.’nun belirttiği kişiye ait görüntüler kopyalandı. Cindy’nin arkadaşlarına bu kişiyi tanıyıp tanımadıkları soruldu. Tanık ifadeleri doğrultusunda şüphelinin 25 yaşındaki web master Murat Olgun Güven olduğu tespit edildi. Cindy’nin randevu taleplerini aldığı internet sitesini de hazırladığı öğrenilen Güven, gözaltına alındı. Elinde bıçak kesiği bulunan Güven, yapılan sorgusunda cinayeti işlediğini kabul etti. Güven dehşet anlarını polise şöyle anlattı:

BORÇLARIM VARDI

“Cindy’nin internet sitesini ben hazırlamıştım. Bunun karşılığında ilişkiye giriyorduk. Bana sürekli çok para kazandığını ve paraları emlak alarak değerlendirdiğini anlatıyordu. Hatta günlük kazancının 2 bin TL’yi bulduğunu anlatıyordu. İşlerim kötü gidince kredi kartlarına olan borçlarımı ödeyemez duruma geldim. Borcum 15 bin TL’yi aşmıştı. Bunun üzerine Cindy’den para almak için plan yaptım. Olay günü Cindy’i telefonla arayarak web sitesi için yeni bir proje geliştirdiğimi anlattım. Bana 400 TL verirse siteyi yenileyebileceğimi söyledim. O da para vermeyeceğini ve birlikte olarak ödeşebileceğimizi söyledi. Ben de kabul ettim. Binaya girerken güvenlik kamerasına ait kameraların olduğunu düşündüğüm bazı kabloları kestim ancak bunlar kablolu TV hattına aitmiş. Evine girdiğimde önce biraz sohbet ettik daha sonra birlikte olduk. Ardından bilgisayarın başına oturdum. Bir süre web sitesinde düzeltmeler yaptım.

43 BIÇAK DARBESİ

Cindy’e siteyi göstermek üzere bilgisayar başındaki sandalyeye oturttum. Beğendiğini söyledi. Bu sırada ben arkasına geçtim ve yanımda getirdiğim bıçağı sırtına sapladım. Bağırmaya başlayınca bıçaklamaya devam ettim. Elimdeki bıçağı almaya çalıştı. Boğuşma sırasında bıçak elimi kesti. Kaç kez bıçak sapladığımı hatırlamıyorum. Kendimden geçmiş haldeydim. Sonra boğazını kestim. Yaklaşık 10 dakika sonra Cindy’nin öldüğünü anladım. Ortalık kan içindeydi. Banyodan bir havlu buldum. Havluyla etraftaki kanları sildim. Kan pantolonuma da sıçramıştı. Vakit kaybetmemek için pantolonumu keserek şort haline getirdim. Evdeki tüm çekmeceleri aradım. 950 TL para buldum. Kullanılmadığını düşündüğüm üç cep telefonunu da yanıma alarak evden ayrıldım.”
Güven yapılan yargılama sonucu, nitelikli adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

OLAY YERİ'NDEN DAHA ÖNCE BUNLAR VARDI

ÇEYİZ SANDIĞINDAN ÇIKAN VAHŞET

CİNAYETİ BOYA PARÇASI AYDINLATTI

İNANILMAZ OPERASYONUN PERDE ARKASI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!