Güzellik ses getirir

Güncelleme Tarihi:

Güzellik ses getirir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 00:00

27 Temmuz Cuma gecesi finali yapılacak olan Dünya İşitme Engelliler Güzellik Yarışması’na katılacak güzeller başkente geldi. Sessiz güzeller, Kentpark’ta düzenlenen etkinlikte görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin ev sahipliğinde yapılan Dünya İşitme Engelliler Güzellik Yarışması, bu yıl Ankara’da düzenleniyor. 28 farklı ülkeden adayın katıldığı yarışmanın finali, 27 Temmuz Cuma gecesi Kentpark Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek. Final öncesi yarışmacılar, bir hafta boyunca hazırlık kampına giriyor. Brezilya, Meksika, Hindistan, İspanya, Belarus gibi ülkelerden gelen finalistler, başkentte görücüye çıktı. Amaçlarının seslerini duyurabilmek olduğunu söyleyen yarışmacılar, dünya üzerindeki tüm işitme engelliler için farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi.

Duyan kadınlar gibi ün istiyor

Yarışmaya Brezilya’dan katılan Reany De Oliveira, arkadaşlarının teşvikiyle yarışmaya katıldığını ve ülkesini Türkiye’de temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Oliveira, diğer ülkelerden işitme engellilerle bir araya gelerek, birbirlerinin haklarına sahip çıkmak istediklerini ifade etti. Oliveira şöyle konuştu: “Ben de bir kadınım ve duyan kadınlar gibi ünlenmek istiyorum. Bu sayede sesimizi daha yüksek bir şekilde duyurabiliriz. Yarışmada dereceye girmeyi temenni ediyorum. Türk vatandaşların bize ve yarışmaya destek vermelerini bekliyoruz.”
Yarışmanın Hint güzeli ise “Tüm dünya biliyor ki, benim ülkem fakir bir ülke. Bu yarışmayla birlikte, ülkemdeki diğer işitme engelli vatandaşlarımızla ülkenin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. İşitme engelli diğer arkadaşlarımızla bir araya geldik ve bu dünya genelinde bizim ses getirebileceğimizin ve birlikteliğimizin önemli bir göstergesi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Farkındalığı artırmak

Yarışmanın sponsoru Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın da, geçtiğimiz yıl işitme engelliler için tiyatro grubu kurduklarını ve iki temsil yaptıklarını belirterek, bu yarışmaya kayıtsız kalamadıklarını söyledi. Akalın, şöyle devam etti: “Keyifli bir iş çıkacağını düşünüyorum. Bu yarışma onların topluma kazandırılması ve dünyaya bağlanması için önemli. Farkındalığı artırmak istiyoruz. Yarışmacı arkadaşlarla birlikteyiz ve onların farkındayız. Onların arasında çok heyecanlı bir sohbetin olduğunu görüyoruz. Ama ses yok ve bu bizim için çok etkileyici bir durum. Tüm Ankaralıları yarışmaya destek olmaya çağırıyoruz. Yarışmacılardan bazılarının tedavi sonrası tekrar duyma şansı var ve yarışmadan elde edilecek gelirle onların tedavisine katkı sağlamak istiyoruz.” Akalın ayrıca Türk güzeli Özge Alboyacı ve Cevat Şimşek’in de yarışmada iddialı olduğunu aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!