Kira artışında Başkent ilk sırada

Güncelleme Tarihi:

Kira artışında Başkent ilk sırada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 12:59

İkinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 Haziran ayı raporuna göre metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il, yüzde 2,19 artışla Ankara oldu.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), “Reidin.com” adlı internet sitesiyle ortaklaşa yaptığı ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 Haziran ayı raporunu açıkladı.
Aralarında Başkent’in de yer aldığı Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerini kapsayan rapora göre Haziran ayında ikinci el konut satış fiyatı artışında lider Antalya, kiraların en fazla yükseldiği il de Ankara oldu. Yeni konut fiyatları ise geçen yıla göre yüzde 12,57 artış gösterdi.

Satışta yüzde 1,25 artış

Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde Antalya, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 2,03’lük değer artışıyla, Haziran 2012’de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları Bursa’da yüzde 1,95, Ankara’da yüzde 1,25, İzmir’de yüzde 1,15, İstanbul’da yüzde 1,08, Adana’da yüzde 0,89, Kocaeli’nde ise yüzde 0,43 oranında arttı.

Haberin Devamı

Ankara’yı İzmir izliyor

Haziran ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il, yüzde 2,19 artışla Ankara olurken, konut kira değerleri İzmir’de yüzde 1,63, Antalya’da yüzde 1,59, Kocaeli’nde yüzde 1,09, Bursa’da yüzde 1,06, İstanbul’da yüzde 0,77 oranında arttı. Adana’da ise metrekare başına konut kira değerleri aynı kaldı.
Raporu değerlendiren GYODER Başkanı Işık Gökkaya şunları kaydetti:

Enflasyon oranına paralel
 
“2010 yılı ocak ayından bugüne kadarki süreçleri analiz ettiğimizde, endeksteki artışların genelde enflasyon oranına paralel olduğunu görmekteyiz. Ancak, Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2012 verilerini incelediğimizde, yılın altıncı ayında endekste gerçekleşen yüzde 0,83’lük artış oranının, yüzde 0,90 olan aylık enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!